168. díl - Je libo kávu z oběžné dráhy?
168. díl - Je libo kávu z oběžné dráhy?
Naše dnešní téma nás zavede na Mezinárodní vesmírnou stanici, kde si astronauti mohou pochutnat na pořádné italské kávě. Přístroj ISSpresso ale bude sloužit i vědeckému výzkumu.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 77 242 diváků. Přes odkaz v popisu videa přišlo na naše fórum 20 návštěv.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 77 242 diváků. Přes odkaz v popisu videa přišlo na naše fórum 20 návštěv.
-
- VIP uživatel
- Reputace: 303
- Kontaktovat uživatele:
Re: 168. díl - Je libo kávu z oběžné dráhy?
Perfektní jako vždy!Dugi píše:Naše dnešní téma nás zavede na Mezinárodní vesmírnou stanici, kde si astronauti mohou pochutnat na pořádné italské kávě. Přístroj ISSpresso ale bude sloužit i vědeckému výzkumu.

Ale s tím rozostřováním firemních log jsi se tentokrát dost nadřel, co?

Ani mi nemluv

Super.
Osobně preferuju klasického českého turka, který by asi v beztíži měl problém s logrem, který by se na dně těžko usadil.
Jsem nadšený i z toho, že 3D tiskárna funguje.
Ovšem ty i Wopat v Deníku astronautky jste mi připomněli, jak mám děravou hlavu. SpinSat mám na blogu v konceptu a zapomněl jsem na jeho datum vypuštění.

Osobně preferuju klasického českého turka, který by asi v beztíži měl problém s logrem, který by se na dně těžko usadil.

Jsem nadšený i z toho, že 3D tiskárna funguje.
Ovšem ty i Wopat v Deníku astronautky jste mi připomněli, jak mám děravou hlavu. SpinSat mám na blogu v konceptu a zapomněl jsem na jeho datum vypuštění.

Díky 
Já kafe nepiju, takže význam ISSpressa asi plně nedocením.
Škoda, velká škoda. Tenhle projekt je hodně zajímavý a je k němu jen minimum informací. Myslím, že se nic nestane, pokud to zpracuješ i někdy do budoucna.

Já kafe nepiju, takže význam ISSpressa asi plně nedocením.

Škoda, velká škoda. Tenhle projekt je hodně zajímavý a je k němu jen minimum informací. Myslím, že se nic nestane, pokud to zpracuješ i někdy do budoucna.

-
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 113
- Kontaktovat uživatele:
Na základě článku ze SpaceDaily musím s překvapením konstatovat, že ISSpresso ve skutečnosti na ISS zatím není a nebude tam dříve, než v dubnu 2015. http://www.spacedaily.com/reports/ISS_a ... o_999.html
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
Závisí to také na letu Cygnus (Orb-4). Respektive zda se podaří včas zajistit nosič.
V dubnu to ale pravděpodobně nebude, čili Samantha se ho zřejmě nedočká.
http://www.spaceflight101.com/iss-calendar.html
V dubnu to ale pravděpodobně nebude, čili Samantha se ho zřejmě nedočká.
http://www.spaceflight101.com/iss-calendar.html
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 748
Proč jsi Dugi musel odstraňovat ty loga?
AlesH: Bohužel vidím, že jsem (snad) poprvé v historii pořadu udělal fakt velký informační kopanec. Díky za upřesnění a za chybu se omlouvám.
Edemski: Konzultoval jsem to s editorkou, zda je tam nechat, nebo je odstranit - kvůli reklamě. Nakonec jsme se shodli, že bude lepší, když se je pokusím odstranit. Sice se mi aktuální podoba různých zákonů a nařízení kolem zobrazování log nelíbí, ale respektuju to.
Edemski: Konzultoval jsem to s editorkou, zda je tam nechat, nebo je odstranit - kvůli reklamě. Nakonec jsme se shodli, že bude lepší, když se je pokusím odstranit. Sice se mi aktuální podoba různých zákonů a nařízení kolem zobrazování log nelíbí, ale respektuju to.
Jaké zákony a nařízení brání zobrazit logo? A jsou ve všech videích opravdu důkladně odstraněna všechna loga? Třeba SpaceX to má na těch nosičích napsané opravdu velkými písmeny.