Obecné otázky o kosmonautice
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Re: Otázky
Pročítal jsem si vybavení shuttlu a když jsem narazil na lékárničku, tak mě napadla nepěkná otázka. Co když na shuttlu (nebo kdekoliv třeba v sojuzu nebo ISS) naneštěstí dojde k smrtelnému zranění? Jak dopravi nebožtíka domů? Nedovedu si představit že si ho nechají poletovat až do konce mise.
P.S. omlouvám se za případné chyby pisu na rychlo z mobilu
P.S. omlouvám se za případné chyby pisu na rychlo z mobilu
Klidně mne oslovujte Radim.
Tak pokiaľ viem, ak by k takému zraneniu došlo misia sa končí, naložia mrtvého do Sojuzu a idú s nim domov. Myslím že astronauti by už neboli veľmi schopný odvádzať prácu na ISS po niečom takom.
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
Ano, mise by se okamžitě ukončila, Sojuz by přistál během pár hodin na Zemi.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
A co jako, že píšeš z mobilu? Na mobilu se nedá přečíst a zkontrolovat to, co jsi napsal? Na tuhle chabou výmluvu jsem alergický. Tím nechci nijak snižovat zajímavou otázku, kterou jsi položil.fretka323 píše:P.S. omlouvám se za případné chyby pisu na rychlo z mobilu
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
tak díky za odpověď. Ale nedovedu si představit, jak ho posadí dobsedadla, do toho malého sojuzu a narvou se vedle něj. Myslím si, že to musí být obrovský nápor na psychiku ostatních.
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Jsou to profesionálové a musí počítat i s takovou variantou.fretka323 píše:tak díky za odpověď. Ale nedovedu si představit, jak ho posadí dobsedadla, do toho malého sojuzu a narvou se vedle něj. Myslím si, že to musí být obrovský nápor na psychiku ostatních.
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
Tak můj další příspěvek do tohoto vlákna. Všiml jsem se, že Enteprise i Dream Chaser pro atmosférické testy mají na čumáku ostrou tyčku. Chápu, že to je asi kvůli aerodynamice. Ale proč tedy například shuttly které se podívaly do vesmíru tuto tyčku neměly, stejně jako animace a modely Dream Chaseru?
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 748
To je jen pro testy v atmosféře a jsou tam čidla.
Na tohle by možná líp než já odpověděl vai, ale mám dojem, že se jedná o Pitototvu trubici.