Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od Wopat »

ludan píše:Jen se chci zeptat - ve starších verzích hry byl problém s padákem, když se odstřihl, už nešel znovu použít (jestli se dobře pamatuji), to už neplatí?
Přináším čerstvou zprávu z Duny. Padáky opravdu nefungovaly :( Na oběžné dráze jsem je normálně zabalil, nastavil sekvenci pro staging, ale během přistávání se po aktivaci prostě neotevřely. Tak jsem bleskurychle použil Billa, aby hrdinně vylezl ven, riskl to a zkusil otevřít padáky ručně. Po kliknutí na pádák a následně na 'deploy chute' všechno běželo jak má. Ale tenhle postup určitě není ideální :lol: Takže nakonec všechno dobře dopadlo a přistál jsem jen kousek od plánovaného místa, strávil na povrchu několik dní a opět se vydal zpět ke Gagarinovi na oběžné dráze.

- Jeb u tajemné tváře

- večerní start zpět na oběžnou dráhu
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0

Příspěvek od mager42 »

Pro priste je dobre si na padaky udelat zkratkovou klavesu, ta funguje i po jejich opetovnem zabaleni /alespon ve starsich verzich, 0.24 jsem nezkousel/.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Jo, díky. Taky mě to napadlo. Zapomněl jsem to zmínit. Teď už to bohužel nevychytám. Ještě párkrát se vydám na povrch v poněkud divočejším stylu :lol: Kdybych brzdil jen motory, tak mi nevyjde palivo.
SuperRAPIT
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od SuperRAPIT »

Právě chystám video, ve kterém budu muset doletět Gily a zpět, schválně, jestli zjistíte, jaké pravidla bude mít tato mise.

Ano, vidíte správně, raketa nemá žádné oddělovátka, zato má hodně padáku, které jsou navíc ve spodní části rakety. Tak co myslíte?
Obrázek

Obrázek
"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

SuperRAPIT píše:Tak co myslíte?
Myslím, že bez šance :lol:
SuperRAPIT
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník

Příspěvek od SuperRAPIT »

Chtěl jsem udělat to samí, jako v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=MfeOnNCM1No Prostě přistát s tím, s čím jsem odletěl. Celá tato mise, kterou jsem před chvíli natáčel probíhala bez větších problému. Ovšem když už jsem se přibližoval k 1 stupni, tak jsem zjistil, že ty atomové motory mě znemožnili zadokovat, takže jsem naštvaný, protože v této chvíli se mohlo pokazit pouze to, že padáky roztrhají raketu. Možná se k tomu vrátím, ale musím mít k tomu chuť, takže to bude za dlouho.
"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Wopate, díky za info a za nové zprávy! Hodně zdaru při dalších kaskadérských kouscích!
Mager42 - dobrý nápad, jen na to člověk nesmí zapomenout ;)
kopapaka
Zkušený vesmírný průzkumník
Zkušený vesmírný průzkumník

Příspěvek od kopapaka »

Pár misí...
Jako obvykle to na orbitu vynáší SSTO.

Letíme na Mun...

Orbitální stanice...

Jen tak na orbitu (300/300)...

...a dokování, když už tady jsme (100/100)

Občas ovšem lítám i bez pomoci SSTO - zkouška Protonu z módu Tantarés...

...Přece tou raketou nebudu tahat jen závaží :)
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Hlásím úspěšné ukončení expedice k Duně o jejíž první části jsem psal zde.

Na povrchu Duny jsem provedl celkem 5 úspěšných přistání, mezi kterými jsem se vracel na orbitální stanici Gagarin dotankovat a vyměnit posádku. Výsadků mohlo být 6, ale jeden byl ve stratosféře abortován kvůli neposlušné hře odmítající reagovat na kliknutí pravým tlačítkem myši na padáky. Na sestupové trajektorii jsem tak musel zažehnout motory a dostat se zpátky na oběžnou dráhu bez přistání.

Jelikož šlo vše jako po másle, výsadková loď Ares sloužila spolehlivě a paliva bylo dostatek, rozhodl jsem se o prodloužení primární mise a celou stanici jsem přesunul na nízkou oběžnou dráhu měsíce Ike. Odtud bylo provedeno jedno přistání na povrch.

Poté byla stanice překonfigurována zpět na meziplanetární loď. Zbytek paliva z velké nádrže byl přečerpán do hlavních nádrží lodi, velká nádrž byla odpojena a odeslána na suborbitální dráhu. Stejně dopadla i vyhlídková kopule. Laboratoř i s výsadkovou lodí byly odpojeny a společně ponechány na oběžné dráze Ike pro možné budoucí využití. Gagarin tak měl plnou nádrž a byl mnohem lehčí než na začátku mise díky absenci laboratoře. Šestičlenná posádka se vydala na cestu zpět.

Po příletu ke Kerbinu loď zaparkovala na téměř kruhové oběžné dráze a mě čekalo velmi milé překvapení. Transportní lodě Nautilus, kterými posádka na Gagarina přiletěla, a které se také použijí na cestu zpět na Kerbin, byly koncipovány tak, aby měly dostatek paliva na nouzový odlet od Duny. Všechno to palivo, které jsem cestou tahal a nepoužil jej tak teď bylo k dispozici. Obě lodě jej přečerpali do hlavní nádrže Gagarina a ta je teď tak plná!!! :tlesk: :lol: Na návrat domů jim ještě zbyl paliva dostatek, takže se celá posádka po dvou letech vrátila na Kerbin a mi na nízké oběžné dráze krouží ověřená a spolehlivá loď, která se vrátila plně natankovaná a je připravená na další misi.

Určitě tedy Gagarina využiju v budoucnu. Chtěl bych tentokrát letět na planetu Dres. Ta už je ale docela daleko a tak je velmi pravděpodobné, že současný habitat bude z Gagarina odpojen a nahrazen něčím vhodnějším pro dlouhé lety ;)
BoboChrobo
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od BoboChrobo »

Obrázek

Atlas-LV3C Centaur-D Surveyor 3

vím, ten motor není moc kentaurovský :hlavou proti zdi

přímá dráha rovnou z KSC

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mody : KAS, Infernal robotics, Eng. redux, RT2, KW R.

Lehce inspirováno Wopatem. Takže je asi jasné, jak to bude pokračovat...

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“