Crew Dragon
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: Dragon V2
NASA nařídila SpaceX i Boeingu pozastavit práci na Dragonu V2 a CST-100 během přezkoumání protestu podaném Sierrou Nevadou.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Máš tušení jak dlouho bude trvat přezkoumání?
Škoda že ve světě kde jde štěpit atom, nejdou bořit lidské předsudky. - Albert Einstein
- Wopat
- Kosmonaut
Nejdéle do 5. ledna. Očekává se ale, že by to mohli stihnout během pár týdnů.
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Proti čemu Sierra Nevada protestuje? Jako chápu, nevybrali je a je to velké škoda (Dream chaser se mi strašně líbí) a asi to pro ně znamená ohledně vesmíru konec, ale neměli by se s tím smířit? Někdo prostě vypadnout musel, tak vypadli oni.
Klidně mne oslovujte Radim.
Jedním z argumentů je to, že byli o 900 mil USD levnější než Boeing. 

- Wopat
- Kosmonaut
Přečti si tenhle a tenhle článek. Pokud nevládneš jazykem anglickým, tady to máš ve zkratce

vážné pochybnosti a rozporuplnost ve výběrovém řízení
Naposledy upravil(a) Wopat dne 2.10.2014 17:25, celkem upraveno 1 x.
Nasa pri podpisovani kontraktov povedala, že hlavné kritérium bola cena. SpaceX si požadovala 2,6mld, SNC 3,3mld a Boeing 4,2mld a to je veľký rozdiel. V NASA majú asi inú matematiku na toto keď 3,3 je viac ako 4,2. Preto ten protest.
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Aha, děkuji. Myslel jsem, že prostě vypadli. Už mi to dává smysl. Osobně nejvíce fandím SpaceX, ale čekal jsem že Dream chaser bude lepší než CST-100 - loď pro kterou ani pořádně jméno neumí vybrat.
Klidně mne oslovujte Radim.
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
pár poznámok:
- cena nebola hlavné kritérium...
- btw - okrem ceny existuje aj dôvera v cenu... ak by som ja došiel a povedal, že postavím loď za 1 mld. usd, to neznamená, že by som vyhral, pretože by som dal najnižšiu cenu... oi. by nikto neveril, že dokážem za tú cenu postaviť loď
- existujú náznaky (a nejaké leaky dokumentov, infa a tak), že cst v skutočnosti vyhral... tj. druhý bol spacex, a ak by snc protest uspel, tak je možné, že by nahrádzal práve dragon (ale ide o leaky len, takže nič potvrdené)
- to prerušenie práce - je dané zákonmi...
- podľa rôznych vyjadrení ľudí z okolia iss a pod... len veľmi malá šanca bola, že dc skutočne aj uspeje v ccrew (oveľa väčšia dôvera v uskutočnenie je v cst a dragon)
- cena nebola hlavné kritérium...
- btw - okrem ceny existuje aj dôvera v cenu... ak by som ja došiel a povedal, že postavím loď za 1 mld. usd, to neznamená, že by som vyhral, pretože by som dal najnižšiu cenu... oi. by nikto neveril, že dokážem za tú cenu postaviť loď
- existujú náznaky (a nejaké leaky dokumentov, infa a tak), že cst v skutočnosti vyhral... tj. druhý bol spacex, a ak by snc protest uspel, tak je možné, že by nahrádzal práve dragon (ale ide o leaky len, takže nič potvrdené)
- to prerušenie práce - je dané zákonmi...
- podľa rôznych vyjadrení ľudí z okolia iss a pod... len veľmi malá šanca bola, že dc skutočne aj uspeje v ccrew (oveľa väčšia dôvera v uskutočnenie je v cst a dragon)
Per aspera ad astra [42]
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
Úspěšný zážeh dvoumotorové jednotky SuperDraco v McGregoru.
https://www.facebook.com/video.php?v=10155506022485131
https://www.facebook.com/video.php?v=10155506022485131