Uhádněte, co je na obrázku
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12019
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Jj, to by mohlo být skutečně ono - LVDC (Launch Vehicle Digital Computer)

http://www.frantone.com/designwritings/ ... _LVDC.html

http://www.frantone.com/designwritings/ ... _LVDC.html
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Pospíšil
A dnes ještě třetí překvapení, a to že výrobce oné baterky ACR-FA-3, firma ACR, stále existuje a stále vyrábí podobné výrobky pro přežití, jako baterky, osobní majáky, atdPospíšil píše:A jaj, tak to jsem nečekal, a hned dvakrát.
Zaprvé, že se s baterkou trefím a zadruhé, že je tak stará - až z Gemini.

http://www.acrartex.com/products/catalo ... ss-lights/
Btw. Jedna perlička. Apollo 13 mělo na palubě taky ACR produkty, konkrétně model ACR-FA-5 a posádka po přistání zaslala výrobci osobní poděkování za spolehlivého pomocníka v nouzi.

[Extract from letter dated Apr 19, 1971 from the Apollo 13 crew to ACR Electronics]
The penlight which you have supplied for the Apollo missions has been very useful and dependable in all missions to date. However, you deserve special praise for the role it played on our mission - Apollo 13.
As you know, due to the explosion, we were forced to ration our electrical power and water. With regard to the former, we never turned on the lights in the spacecraft after the accident. As a result your penlights served as our means of "seeing" to do the
job during the many hours of darkness when the sunlight was not com- ing through the windows. We never wore out even one set during the trip; in fact, they still illuminate today. Their size was also a convenience as it was handy to grip the light between clinched teeth to copy the lengthy procedures that were voiced up from Earth.
---
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Moc díky za odkazy a info, to jsou přesně detaily, které mě baví.Pospíšil píše: A dnes ještě třetí překvapení, a to že výrobce oné baterky ACR-FA-3, firma ACR, stále existuje a stále vyrábí podobné výrobky pro přežití, jako baterky, osobní majáky, atd![]()

Máš dobrou představivost, dáváš!Wopat píše:Jelikož jsem o tom zrovna včera četl v knížce tak to zkusím. Nebyl tam napsán vzhled jen rozměry a hmotnost. Ale takhle nějak jsem si to představoval. Řídící počítač Saturnu V.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Anebo to Geno v té knížce dobře popsalvai777 píše:Máš dobrou představivost, dáváš!

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Wopat
- Kosmonaut
- Wopat
- Kosmonaut
Správně. Tento konkrétní kousek jsem měl tu čest vidět před několika lety na vlastní oči. Je vystaven v Houston Space Center. Použil ho Ed White během mise Gemini 4 při první americké EVA.

- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Gemini mě vždy (nevím proč) fascinovalo. A právě HHMU je podle mě, úžasný přístroj. Ale už k obrázku:

Bohužel, nenašel jsem originál, takže tohle je z... říct z čeho tak to už poznáte.

Bohužel, nenašel jsem originál, takže tohle je z... říct z čeho tak to už poznáte.
Klidně mne oslovujte Radim.
Tohle je z filmu Apollo 13, že? "Létající walkman" 

- Pospíšil
To by měl být walkman z filmu Apollo 13.

Tady je model SONY TC-50, který letěl na Apollu 10. Detail toho z A13 jsem zatím neobjevil.

Tady je model SONY TC-50, který letěl na Apollu 10. Detail toho z A13 jsem zatím neobjevil.

---