Crew Dragon
Re: Dragon V2
Je jasno, Dragon V2 jde dál!
Společně s ním postoupila loď CST-100. Na Dream Chaser bohužel zbyl Černý Petr.
Společně s ním postoupila loď CST-100. Na Dream Chaser bohužel zbyl Černý Petr.

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Gratuluji SpaceX! Mám upřímnou radost
Ostatně asi jako každý tady
Mám otázku k jedné informaci z Dugiho článku.

Mám otázku k jedné informaci z Dugiho článku.
Proč?Zatímco Boeing dostane od NASA 4,2 miliardy dolarů, pro SpaceX je za srovnatelnou službu připraveno 2,6 miliardy dolarů.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12003
Podle Kathy Lueders, managerky NASA Commercial Crew Program, jsou to částky, které každá společnost ve své nabídce požadovala pro splnění zadání CCtCap. Můžeme tomu věřit, nebo ne, ale v této chvíli s tím už nic nenaděláme. 

---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Je někde k dispozici informace, kolik chtěli SNC za Dream Chaser ?
Ten rozdíl bije do očí. Ale SpaceX hodně argumenuje cenou (nejen investicemi na vývoj, ale i náklady na provoz) a o peníze jde vždy v první řadě. Tohle "vítězství" by se Boeingu mohlo za rok dva nepříjemně vrátit jako bumerang (+samozřejmě ruské motory na Atlasu - CCP má přece zbavit Ameriku závislosti na Rusku). Nepodléhal bych té barvotiskové představě o zlých kapitalistech a prohnilé vládě kde "já na bráchu, brácha na mě". A koneckonců Musk je taky kapitaista. Takže je to spíš evoluce - silnější přežije. A tak je to správně.Pospíšil píše:Podle Kathy Lueders, managerky NASA Commercial Crew Program, jsou to částky, které každá společnost ve své nabídce požadovala pro splnění zadání CCtCap. Můžeme tomu věřit, nebo ne, ale v této chvíli s tím už nic nenaděláme.
"ELON MUSK TO SCALE"
What is the height scale Elon Musk?
What is the height scale Elon Musk?

Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12003
5'9''matej píše:What is the height scale Elon Musk?

---
Propagační video ke včerejšímu úspěchu Dragonu V2.