Infografiky
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Re: Infografika všech misí
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Připravoval jsem infografiku všech kometárních misí, ale protože ji stále ještě nemám hotovou a teď na ní nebudu mít přinejmenším měsíc čas, udělal jsem aspoň velmi redukovanou verzi, která zobrazuje všechna měření, které provedly sondy proletávající blízko kometárních jader (do ~10 000 km). Barva ikon kóduje stát či organizaci, která sondu vypustila (fialová - USA, červená - SSSR, modrá - ESA). Ikony měření jsou popsány v angličtině, ale u většiny je v češtině tak jako tak používaný výraz přejatý z angličtiny.

To je paráda!
Nechceš z toho udělat malý článek na náš blog?

Nechceš z toho udělat malý článek na náš blog?

Jak už jsem psal, je to silně redukovaná verze plánované infografiky, která shrnuje všechny kometární
mise i jejich cíle (komety). Bohužel teď mám minimum času, takže jsem to zatím pozastavil, ale
rád bych to publikoval v říjnu a i když jsem to plánoval pro můj blog, odpovídá to profilem i článkům na kosmonautix.
Takže až to budu mít (doufám v říjnu, ještě před přistáním Philae na kometě) tak ti to pošlu jako velký článek, ale malý bych z toho nedělal (ostatně bych potom musel upravit i tuhle redukovanou inforgrafiku, protože ačkoliv fanoušci mají ponětí co to je třeba VeGa a i zhruba kdy a okolo čeho prolétla, pro obecné publikum bych to tam musel přidat a proto to není zatím vhodné pro článek).
mise i jejich cíle (komety). Bohužel teď mám minimum času, takže jsem to zatím pozastavil, ale
rád bych to publikoval v říjnu a i když jsem to plánoval pro můj blog, odpovídá to profilem i článkům na kosmonautix.
Takže až to budu mít (doufám v říjnu, ještě před přistáním Philae na kometě) tak ti to pošlu jako velký článek, ale malý bych z toho nedělal (ostatně bych potom musel upravit i tuhle redukovanou inforgrafiku, protože ačkoliv fanoušci mají ponětí co to je třeba VeGa a i zhruba kdy a okolo čeho prolétla, pro obecné publikum bych to tam musel přidat a proto to není zatím vhodné pro článek).
Pokud by z toho byl článek velký, pak bych zaplesal ještě mnohem víc. 

Starší infografika z roku 2011, věnující se okřídleným kosmickým strojům i jejich historii a nerealizovaným projektům.

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield