Uhádněte, co je na obrázku
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Hurá, tak už to vydrželo den! 
Není to solární elektrárna a není to ani solární plachetnice. Panely měly sloužit jako zdroj energie pro pohon. To by mohlo zatím jako nápověda stačit.

Není to solární elektrárna a není to ani solární plachetnice. Panely měly sloužit jako zdroj energie pro pohon. To by mohlo zatím jako nápověda stačit.
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
Podle těch reflektorů to spíš vypadá na nějaký návrh solárně termálního pohonu.
Tj.soustředěná sluneční energie ohřívá médium (vodík, voda), které expanduje tryskou.
Tj.soustředěná sluneční energie ohřívá médium (vodík, voda), které expanduje tryskou.
V textu, který jsem o tom četl, nebyl přesný popis toho na jakém principu ty kolektory fungují. V každém případě neslouží k ohřevu paliva pro raketový motor, protože motory fungují na jiném principu. Max. mohou sloužit k ohřevu pohonné látky pro elektrický generátor, protože ty kolektory jsou tam k výrobě elektrické energie.
Vidím, že se mi podařilo vyhmátnout něco těžšího, takže zde je další nápověda. No ono je to spíše jen více polopaticky napsáno to, co už jsem psal. Takže velké solární panely jsou zdrojem energie pro iontový pohon. Také si všimněte, že obrázek je upravený a něco na něm chybí (část jsem odřezal). To by také mohlo napovědět.
Tipnu si: návrh meziplanetární lodi. Našel jsem podobný obrázek(bohužel jsem si neuložil odkaz). Tam vedla dokonce dvě ramena a ten prostředek se otáčel kvůli umělé tíži. Akorát to mělo klasičtěji řešeno solární panely.
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
kosmický tahač
Úplně vedle!
Takže další nápovědy. Za prvé je to bezpilotní stroj, přesněji je to kosmická sonda. Za druhé, pokud se už náhodou setkáte s obrázkem této "mašiny", téměř vždy je vyobrazená jen centrální část bez obou velkých ramen se solárními panely.
Takže další nápovědy. Za prvé je to bezpilotní stroj, přesněji je to kosmická sonda. Za druhé, pokud se už náhodou setkáte s obrázkem této "mašiny", téměř vždy je vyobrazená jen centrální část bez obou velkých ramen se solárními panely.
Hodně od boku: návrh mezihvězdné sondy?
Ak to má iontový pohon tak napr. nejaký návrh/projekt sondy ktorá mala skúmať oblasti za slnečnou sústavou ?
"Nemali by sme sa na vesmír pozerať očami racionalizácie odborníka. Elegantné bohatstvo bolo vždy podstatou prírody".... ( Wernher von Braun )
MRR: To by ale byla mezihvězdná mise, to jest to samé co navrhoval Tomas (záleží pravda na tom, jak zrovna definujete Sluneční soustavu). Takže ne, mezihvězdná sonda to není.
Tato sonda by měla (pokud by vzlétla) konkrétní cíl ve Sluneční soustavě a jméno tohoto cíle se nachází i ve jménu sondy.
Tato sonda by měla (pokud by vzlétla) konkrétní cíl ve Sluneční soustavě a jméno tohoto cíle se nachází i ve jménu sondy.