76. díl Keplerův dalekohled
76. díl Keplerův dalekohled
Dnes se v našem pořadu zaměříme na první typ čočkového dalekohledu - Keplerův.
Minulý díl si do této chvíle pustilo celkem 1287 diváků.
Minulý díl si do této chvíle pustilo celkem 1287 diváků.
Re: 76. díl Keplerův dalekohled
To způsobila moje nedočkavost ohledně úprav Infořádku
Každopádně pěkný díl. Tohle je klasický dalekohled, co jsem si stavěl z východoněmecké stavebnice Optik-Cabinet

Každopádně pěkný díl. Tohle je klasický dalekohled, co jsem si stavěl z východoněmecké stavebnice Optik-Cabinet

Moc pěkná stavebnice! 

Hm, pořád jí mám schovanou. Teď momentálně pořádně oblepenou, aby se z ní nic neztratilo.
Člověk na ní dobře pochopil princip optických zařízení. Např. změnou čočky se z dalekohledu udělal mikroskop. Nebo pokusy na optické lavici. Nehledě k tomu, že návod přímo nabádal k pozorování Měsíce včetně upozornění na různé objekty na jeho povrchu.
Jako bonus tam byly stereoskopické obrázky, což v 80.letech vypadalo trochu jako zázrak.
Člověk na ní dobře pochopil princip optických zařízení. Např. změnou čočky se z dalekohledu udělal mikroskop. Nebo pokusy na optické lavici. Nehledě k tomu, že návod přímo nabádal k pozorování Měsíce včetně upozornění na různé objekty na jeho povrchu.
Jako bonus tam byly stereoskopické obrázky, což v 80.letech vypadalo trochu jako zázrak.
Zdar. Vyndali jsem tuto skvelou stavebnici .. je krasne komplet, ale chybi navod. Bylo by mozno nascenovat/nafotit a nekde vyvesit? Diky moc.
Marne vzpominam, mikrosokop se povedl, ale ostatni moc nepamatuji.
Marne vzpominam, mikrosokop se povedl, ale ostatni moc nepamatuji.
Ahoj,
mohl bys napsat ještě jednou co chceš? Vůbec tvé zprávě nerozumím - jaká stavebnice a jaký mikroskop?
mohl bys napsat ještě jednou co chceš? Vůbec tvé zprávě nerozumím - jaká stavebnice a jaký mikroskop?
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
Zřejmě by chtěl návod ke stavebnici dalekohledu Optik-Cabinet 80.
Zkus si napsat uživateli Jarous1 na astrofóru.
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 8103064/40
Zkus si napsat uživateli Jarous1 na astrofóru.
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 8103064/40
Jo takhle! Já právě předchozí příspěvky nečetl - moje chyba.