Rosetta
Re: Rosetta
- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník

- Reputace: 0
To má s sebou Rosetta tolik vody že se jí může tolik odpařit?Dugi píše:Přístroje na Rosettě prokázaly, že se každou sekundu z jejího povrchu vypaří cca. 300 ml vody.
Sorry, ale tohle je pěkný překlep, mylím že by chtělo napsat, že se voda neodpaří z povrchu Rosetty, ale z komety.
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
http://vodnirakety.webnode.cz/
Nemáš se za co omlouvat, moje chyba. Opraveno, díky 
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut

- Reputace: 10
Zanedbatelné množství ve srovnání se Siding Spring (která je ještě dál od Slunce).
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Mattonius
- Pokročilý uživatel

- Reputace: 149
Moc pěkné video. Opravdu mě fascinuje, jak přesně dokážou vědci spočítat trajektorie a sílu jednotlivých gravitačních praků, když vidím že použila zhruba 4, jak je z videa zřejmé.Gubarev píše:Parádní krátkometráž:
edit: Měl by jste k tomu někdo nějaký použný materiály prosím?
"If something's important enough, you should try. Even if - the probable outcome is failure." Elon Musk
"If at first you don't succeed, try two more times so that your failure is statistically significant." Unknown hero
"If at first you don't succeed, try two more times so that your failure is statistically significant." Unknown hero
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky

- Reputace: 792
Nemáte někdo info o té Ulrike Ragnit? Děsně mi připomíná dívku, co jsem poznal na dovolené na Slovensku v cca 87/88. Byla to němka z Drážďan. (Ulrike Nitche se jmenovala)
- Wopat
- Kosmonaut

- Reputace: 646
Zbývá méně než 35 000 km k cíli. Přesně za měsíc se Rosetta usadí na oběžné dráze.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.