Podrobnosti o ISS
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 752
Re: Podrobnosti o ISS
No nevím, mám pocit, že amíci platěj 82míčůtomas píše:Je vidět, že cena, kterou Rusové nasadili Američanům za sedadlo v Sojuzu, platí i pro kosmické turisty. Sarah Brightman zaplatí 52 mil. dolarů. V ceně je 10 dní pobytu na ISS.
zdroj:http://novosti-kosmonavtiki.ru/news/
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
a dostanú za to viac ako brightmanEdemski píše:No nevím, mám pocit, že amíci platěj 82míčůtomas píše:Je vidět, že cena, kterou Rusové nasadili Američanům za sedadlo v Sojuzu, platí i pro kosmické turisty. Sarah Brightman zaplatí 52 mil. dolarů. V ceně je 10 dní pobytu na ISS.
zdroj:http://novosti-kosmonavtiki.ru/news/
Per aspera ad astra [42]
To mi nějak uteklo, že ještě o tolik přidražili. Takže jedno sedadlo pro US astronauta 82 mil. ? To je monopol využitý na maximum. 

- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
73 myslim, inak...
aj ked posledne predlzenie co bolo, si nie som isty aka bola cena
aj ked posledne predlzenie co bolo, si nie som isty aka bola cena
Per aspera ad astra [42]
- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 0
Nevím, jestli tohle video zde bylo, kdyžtak mi nebude vadit smazání.
Už dlouho jsem se chtěl zeptat jak to s tím jojem bude ve stavu beztíže a přitom jsem si našel odpověď sám. S tímhle bych se bavil pořád.
Už dlouho jsem se chtěl zeptat jak to s tím jojem bude ve stavu beztíže a přitom jsem si našel odpověď sám. S tímhle bych se bavil pořád.

Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
http://vodnirakety.webnode.cz/
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Dvě nové kamery systému Urthecast už budou na ISS nainstalovány bez nutnosti výstupu kosmonautů do vnějšího kosm. prostoru. Postará se o to Canadarm2 a to na americké části na uzlu 3 (dvě jsou na ruském modulu Zvezda - kvůli tech. problémům se tomu museli rusové věnovat při EVA. Jedna z nich má pořád problémy se zaměřováním).
Záběry zemského povrchu z kamer budou volně přístupné. Jedna ve středním rozlišení bude namířená kolmo na povrch planety, druhá (ve vysokém rozlišení) bude schopná zaměřit libovolný bod v době přeletu po dobu klasických 60-90 sekund, než to stanici znemožní její orbitální rychlost + zakřivení Země.
Třešnička na dortu: nové kamery nebudou snímat obraz jen ve viditelném světle, ale i v dalších oborech EM záření.

Záběry zemského povrchu z kamer budou volně přístupné. Jedna ve středním rozlišení bude namířená kolmo na povrch planety, druhá (ve vysokém rozlišení) bude schopná zaměřit libovolný bod v době přeletu po dobu klasických 60-90 sekund, než to stanici znemožní její orbitální rychlost + zakřivení Země.
Třešnička na dortu: nové kamery nebudou snímat obraz jen ve viditelném světle, ale i v dalších oborech EM záření.

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
Dalsi podrobnosti k laserovemu prenosu dat z ISS OPALS:
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
Precerpavani 100kg kysliku z modulu ATV Georges Lemaître do ISS
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Ha, koukám, že ovládací panel kyslíkových čerpadel u ATV vyrábí ta samá firma, od které má Policie ČR alkotestery! Tak jestli mě někdy panáčci zastaví na dechovou zkoušku, bude se mi do přístroje foukat mnohem radostněji! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Nácvik kardiopulmonální resuscitace v modulu Destiny, ve kterém se nachází místo pro upevnění raněné osoby a lékařské vybavení.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.