Curiosity (MSL - Mars science laboratory)
Re: MSL - Mars science laboratory
Curiosity je od druhé zastávky na dlouhé cestě k úpatí Mount Sharp vzdálená jen 100 metrů. Vlivem nerovného ternu ale nemůže jet tak rychle jako dřív a tak by měla k WP2 dojet až během příštího týdne.

Zdroj informací: Kosmo.cz příspěvek uživatele Mirek Pospíšil

Zdroj informací: Kosmo.cz příspěvek uživatele Mirek Pospíšil
Moc pěkné! 

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Mě tedy až mrazí, jak jsou ty tvary pravidelné a připomínají něco obrobeného "inteligentní" rukou...
Už při té předposlední složené fotce se mi vybavila scéna ze školy, kdy jsme se hádali se spolužáky,
jaké že jsou vlastně rozdíly mezi dórským, ionským a korintským slohem...
Parádní snímky!
Curiosity je fantastická mise.
Už při té předposlední složené fotce se mi vybavila scéna ze školy, kdy jsme se hádali se spolužáky,
jaké že jsou vlastně rozdíly mezi dórským, ionským a korintským slohem...
Parádní snímky!

Curiosity je fantastická mise.
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Mna zase zaujali ako prve, prave tie akoby dute vajcia. Curiosity ich nafotila uz velakrat. Tie dutiny su velmi zvlastne.
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Teď netuším co myslíš. Nemůžeš poslat link, nebo odkaz na konkrétní obrázek?SLV píše:Mna zase zaujali ako prve, prave tie akoby dute vajcia. Curiosity ich nafotila uz velakrat. Tie dutiny su velmi zvlastne.
To by mě zajímalo, zkoumaný terén je zatím tak ve 30-40% skutečně zajímavý
a člověku je až někdy líto, že nemá ty potřebné znalosti o exogeologii...
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Myslim tie dutiny ako je vidiet na pravej strane dole. Su to take gulate utvari ktore ostali dute. Vypln asi erodovala rychlejsie.
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Přesně tak, když se na ty kameny podíváte zvětšeně, tak je krásně vidět, že jde o sedimenty s velkými klasty (rozuměj kameny) uvnitř jemnozrnného sedimentu, takže erodovaný materiál transportovaný rychle tekoucí vodou sedimentovaný na dně pánve
ty dutiny pak vzniknou tak, že určité materiály jsou méně odolné a v pouštním klimatu se rychleji rozpadnou
ty dutiny pak vzniknou tak, že určité materiály jsou méně odolné a v pouštním klimatu se rychleji rozpadnou