Uhádněte, co je na obrázku
Re: Uhádněte, co je na obrázku
střelím hodně od boku - vibrační lavice?
k planetce Ceres

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Naprosto přesná odpověď.Machi píše:Je to Italský infračervený spektrometr VIR, umístěný na Americké sondě Dawn, která po průzkumu Vesty letí k Ceresu (Cereře?).

A co se týče hádanky, očividně to chce něco mnohem těžšího.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
A ted ty moje prouzky 

- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11995
OK, tak to by měl být nos Virgin Galactic SpaceShip One. Ty proužky by mohly souviset s tepelnou ochranou - teplotní čidla?
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Amper
- Reputace: 214
Ja vedel ze kdyz tam dam ty hvezdicky tak uz to nekdo poznaPospíšil píše:OK, tak to by měl být nos Virgin Galactic SpaceShip One. Ty proužky by mohly souviset s tepelnou ochranou - teplotní čidla?

Ty prouzky me zaujali kdyz jsem videl dokument o SSOne - jsou totiz i na nabezne hrane kridla - jedna se o prouzky "vosku" ktery ma definovanou teplotu tani. Proto ma ruznou barvu - co barva to jina teplota.
Tim padem se dalo po pristani rict kde byla dosazena jaka teplota - bud tam vosk byl a nebo nebyl.
Prislo me to dost zajimave reseni zjisteni informaci - prakticky blbuvzdorny a pri tom ekonomicke (teda aspon doufam ze ten prouzek toho spesl "vosku" nestoji x milionu dolaru

A tady je SS One s prouzkama a tatinkem (podle meho nazoru jednim ze tri genialnich leteckych konstrukteru spolu s Kelly Johnsonem (U2, SR-71) a Jackem Northropem (letajici kridla) )

- vai777
- Reputace: 390
Souhlas, Burt je naprosto jasně mezi tou nejelitovatější elitou.Amper píše:...a tatinkem (podle meho nazoru jednim ze tri genialnich leteckych konstrukteru spolu s Kelly Johnsonem (U2, SR-71) a Jackem Northropem (letajici kridla) )
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Geniálních konstruktérů je více, teď mě napadá třeba Adolf K. Rohrbach nebo spousta rusů (Tupolev, Antonov ...), ale nejsou často tolik známí.
Jinak ten čumák SS One bych z toho prvního obrázku určitě nepoznal, vypadalo to jako klubko vodičů.
Včera jsem si připravil ještě jeden obrázek, pokud budete vědět, napiště přesné typové označení tohoto projektu:

Jinak ten čumák SS One bych z toho prvního obrázku určitě nepoznal, vypadalo to jako klubko vodičů.

Včera jsem si připravil ještě jeden obrázek, pokud budete vědět, napiště přesné typové označení tohoto projektu: