Obecné otázky o kosmonautice

Název mluví za vše
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779
Re: umělá hravitace & podfuck

Příspěvek od Dugi »

Nebudu věřit menšině, když tvrdí lži. Ty bys věřil někomu kdo by ti říkal, že je tvoje auto zelené i když víš, že je červené? Ne vždycky platí, že ten malý má pravdu, ne vždycky je ten, komu se ubližuje chudák ... nikdy není nic černé a bílé. Tudíž ne vždycky je vhodné věřit menšinovým názorům. Pokud vidím důkazy a jsem schopen analyzovat informace, tak z toho logickou úvahou odvodím, že program Apollo byl reálný. Bez donucování - prostou logickou úvahou - konspirátoři jen lžou a bohapustě si vymýšlí.

Hele upřímně - ten příspěvek (z 0:22) je dost mimo téma (a navíc i mimo realitu) - smazal jsem ho. Nepouštěj se do OT příspěvků, tohle je poslední varování, pak přijde trest.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
kabelkajetu
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: -4

Příspěvek od kabelkajetu »

Mě je to líto, pionýři nových myšlenek vždy byli umlčování. Možná sem reinkarnovanej Galilelo. :(
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Milý Galileo, myšlenky, které nesouvisí s kosmonautikou šiř laskavě někde jinde. Děkuju
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Agamemnon
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 23

Příspěvek od Agamemnon »

http://xkcd.com/1074/

btw...
apollo hoax nie je nová myšlienka... nebuď naivný - ako si napísal, že nechceš byť ;)

edit:
ešte 2 veci:
- prečo rusi (sovietsky zväz) neprotestoval, keď sa apollo nikdy neuskutočnilo... oni mali prostriedky na to, aby dokázali sledovať celé lety, ich kompletný priebeh, etc... a predsa len - bola studená vojna, preteky o mesiac, etc...
- máš to obrátené inak - dokázať musíš ty, že apollo nebolo na mesiaci... nie američania, že tam boli - oni dôkazy poskytly... fotky, mesačnú horninu, komunikáciu, etc, etc... teraz ak niekto chce povedať, že tam boli - tak dokázať musí on, že to všetko je klamstvo (a zatiaľ všetky takéto pokusy zlyhali - väčšina ľudí, ktorí tvrdia, že to bolo klamstvo, zlyhávajú na základných znalostiach fyziky a orbitálnej mechaniky a preto automaticky ich predpoklady a aj argumenty sú zlé)
Per aspera ad astra [42]
Karel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Re: Otázky

Příspěvek od Karel »

Blbost, zatím mi všichni jenom říkáte, proč to nejde. S takovým přístupem, a právě díky němu, není v dané oblasti potřebný posun.
Agamemnon
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 23

Příspěvek od Agamemnon »

Karel píše:Blbost, zatím mi všichni jenom říkáte, proč to nejde. S takovým přístupem, a právě díky němu, není v dané oblasti potřebný posun.
nikto ti nepovedal, prečo to nejde... každý ti popísal súčasný stav... akceptuj situáciu vo svete, neži v predstavách...

výskum v danej oblasti prebieha... pracuje na tom niekoľko tisíc ľudí na svete - pomerne veľa, čo sa toho týka...
všetky výskumy zamerané na strunové teórie, teórie všetkého, m teória, etc... všetko istým spôsobom môže prispieť k umelej gravitácií...
pracuje na tom viac ľudí, ako snáď na akejkoľvek inej teoretickej (doteraz takto vôbec nepoznanej) oblasti fyziky...

praktický (techn.) vývoj bude nasledovať, keď sa bude vedieť, akým smerom sa má uberať...
nemôžeš skúsiť niečo vyrobiť, keď nevieš ako to má vyzerať, fungovať, etc...
kroky nasledujú postupne
Per aspera ad astra [42]
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32

Příspěvek od rexino »

Ahojte mám otázku nie celkom o kozmonautike. Je tu niekto radioamater, skúšali ste niekedy niekto kontaktovať ISS? Viem že niektorý astronauti maju rádioamatérsku licenciu (napr. Luca Parmitano má teraz) a občas sa s nimi dá skontaktovať? Má s tym niekto skúsenosti?
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
modelar
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 39

Příspěvek od modelar »

Osobne skúsenosti nemám ani niesom rádioamatér ale mám zopár kamarátov, ktorí prijímali vysielanie z ISS... dokonca aj fotky.
Niečo si môžeš prečítať napr. na tejto stránke http://www.tranzistor.sk/moon/vesmirna-stanica-iss
"It was going well until it exploded."
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32

Příspěvek od rexino »

No mňa to zaujíma preto že Luca Parmitano na svojom twitteri teraz píše že pri preletoch nad Európou odpovedá na volania (píše to v taliančine a aj taliansky sa vraj ozýva ale keď naňho hodíte angličtinu asi tiež odpovie :lol: ) tak som si pozeral taký príjmač sa dá zohnať aj do 30€ lenže ja nemám s týmto skúsenosti žiadne a neviem či na niečo také netreba aj tú rádioamatérsku licenciu, väčšiu anténu a tak..
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
modelar
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 39

Příspěvek od modelar »

no tak samozrejme keby si chcel vysielať tak potrebuješ licenciu od telekomunikačného úradu ale napríklad prijímať vysielanie z ISS môžeš bez povolenia... a taká jednoduchá anténa sa dá vyrobiť aj doma. Odporúčam niečo naštudovať lebo sú to zaujímavé veci ;)
"It was going well until it exploded."

Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“