65. díl - Řeka na Titanu

Debaty o seriálu Dobývání vesmíru, který vzniká ve spolupráci s videoportálem Stream.cz
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779
Re: 65. díl - Řeka na Titanu

Příspěvek od Dugi »

Díky, a mimochodem, myslím si, že z tohohle dílu bude mít asi největší radost tomas. Protože o něm vím, že má Cassini moc rád. :)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
KitFisto
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 1

Příspěvek od KitFisto »

Teď trošku odbočím. Už několikrát jsem viděl dotaz, zda neplánujete přesun na jiný server. To je samozřejmě nesmysl, díky streamu je zajištěná slušná propagace. Takže spíš, jestli nechcete díly nahrávat na youtube (pokud není nějaká dohoda se streamem). Jedná se hlavně o to, že stream jede na už zaostálém flashy. Nevím, jestli máte nějak zjištěno, kolik lidí navštěvuje fórum a videa přes mobily a tablety, ale myslím, že to číslo neustále poroste. A jak android,tak iOS flash odepsali. Na G+ pomáhám jednomu člověku s profilem Astronomie a kosmonautika (odebírá nás přes 1200 lidí), samozřejmě sdílíme všechny příspěvky i od vás a tento dotaz se již několikrát objevil.
Science flies you to the moon
Religion flies you into buildings.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Díky za názor, ale přesun určitě nebude. Dobývání vesmíru (i Noční obloha) jsou pořady vyráběné na zakázku pro Stream. Jinými slovy - Stream si u mne tyto pořady objednává. Kvůli tomu není možné je nahrávat jinam. Když to hodně přeženu, tak je to stejné, jako kdyby TV Nova odvysílala např. Události České televize. Stream je navíc vlastněný Seznamem, takže je zajištěna propagace jednotlivých dílů na jeho hlavní stránce.
Navíc nevěřím tomu, že by na YouTube byla videa sledovanější. Dřív jsem nahrával Vesmírné výzvy jak na YT, tak na Stream. A výsledek? Zatímco Stream dělal běžně několik tisíc zhlédnutí, YouTube sotva pár set. Poté, co jsem se dohodl na tom, že budu dělat Dobývání vesmíru pro Stream jsem se zamyslel, jestli má vlastně cenu pokračovat v nahrávání Vesmírných výzev na YouTube. Když jsem uvážil, jaká je tam sledovanost, rozhodl jsem se cestu YouTube opustit a nahrávat Vesmírné výzvy jen na Stream. A to se mi vyplatilo. Některé díly mají i více než 10 000 zhlédnutí, což jsou čísla, o kterých se mi u YT mohlo jen zdát.
Co se sledovanosti videí přes mobilní systémy týče, tak nevím - čísla nemám k dispozici. Ovšem pokud jde o návštěvnost fóra z mobilních telefonů/tabletů, tak tam Google analytics říká, že od začátku roku 2012 k nám přišlo 3 852 návštěv z mobilních zařízení (cca. 3% celkového objemu návštěv). Za ještě nedokončený prosinec je to zatím 498 návštěv (6,5% celkového objemu).
Každopádně díky za návrh, cením si toho, že tu máme aktivní uživatele, kteří se nebojí přijít s nápadem. Ne všechno se samozřejmě ujme, ale někdy se třeba může zadařit. A díky moc za sdílení na G+!
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Máš pravdu Dugi. Za tenhle díl velká pochvala :tlesk:

Cassini mám rád hlavně kvůli tomu, jak působivě ukazuje ten fascinující svět Saturnových měsíců. Je to de facto taková malá sluneční soustava.
dominog
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominog »

Pekny dil velmi zajimave je pro me ten titan ale i Europa a dalsi noje to vse tak zajimave az dobře se to zapomene kdyby dostavali prachy jako Americka armada to by byl pomalu nezpočet takovychmisi ale myslim si ze by.nebyly uz tolik zajimave pro veřejnost neboť by to kazdy bral automaticky ale zase bycom.hodne posunuli v technice mozna bychom se znovu dostali na mesic nebo nove na asteroid a pak po case i na mars no co rist bylo by to bozi ale ted otom muzeme jen snit

ale nebudme smutni ted mozem přispet na teleskop ARKY pro informaci a pochopeni je to např. v 89dilu pořadu dobyvani vesmiru :)
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

V tvém textu se docela těžko orientuje, ale když si ho přečtu potřetí a hodně pomalu, tak se dá pochopit co tím myslíš a musím s tebou souhlasit.

Jen malá prosba - než odešleš příspěvek, zkus si ho po sobě, prosím, přečíst a oprav případné nesrozumitelné pasáže. Děkuju. ;)
Obrázek

dominog
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominog »

dopředu se omlouvam za me prispevky tedy psani nebot to pisu na mobilu a kdyz pisu musim rychle napsat tu myšlenku mam pomalej a malej mobil ktery mi leze na nervy ale to me az tak neznici ze bych sem si tu nedošel na vas blog dekuji
Naposledy upravil(a) dominog dne 7.6.2013 22:14, celkem upraveno 1 x.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Tak třeba s psaním počkej, až budeš mít víc času. :) Nespěchej, aspoň si můžeš dobře utřídit myšlenky. ;)
Obrázek

dominog
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominog »

Dekuji za radu :)
dominog
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominog »

Mozna si udelam stranky kde budu psat kraťoulinke clanky co ja umim Html to moc pekne nebude tak si je udelam asi na webnode pokud znate jeste jinci napiste protoze webnode ma i sve nevyhody

ale to jsou jen ne uvahy takze si stym nemusite delat praci
Naposledy upravil(a) dominog dne 7.6.2013 22:39, celkem upraveno 4 x.

Odpovědět

Zpět na „Dobývání vesmíru“