New Glenn : Mars EscaPADE A/B
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky

- Reputace: 12309
Re: New Glenn : Mars EscaPADE A/B
No tak jo, povedlo se, už jim to konečně lítá na orbit i přistává.
Gratulace do BO
...
Jen připomenu, že tuhle techniku přistání boosteru (s trochu menší raketou) provozuje SpX už od prosince 2015.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Objektivně vzato dát to na bull's eye při druhém letu rakety a prvním pokusu to je majstrštych
jako tohle alespoň u mě poslalo Bezose z levelu "pozér a provozovatel zábavných letů do malého Vesmíru" na level "Hold my beer"
a HLS bude ještě docela zábavný závod. Konečně se Musk dočkal zajímavého soupeře 
edit: akorát ty jejich jednotky to je bolest
, v náslechu ze řídícího střediska byl slyšet i metrické jednotky - jako zápis 000.062Mi to je chuťovka 
jako tohle alespoň u mě poslalo Bezose z levelu "pozér a provozovatel zábavných letů do malého Vesmíru" na level "Hold my beer"
edit: akorát ty jejich jednotky to je bolest
přidává se i Tom Mueller
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky

- Reputace: 12309
Jo, beru, dali to z visu mimo loď až na střed paluby na první pokus, takže klobouček.
... i když ... trvalo jim to od patentu do realizace 15 let.
Dovolím si připomenout, že tuhle techniku přistání si BO přihlásilo jako US Patent 8,678,321 B2 dne 14.6.2010, načež byl zveřejněn 25.3.2014.
Patent už propadl v důsledku neplacení udržovacích poplatků.

... i když ... trvalo jim to od patentu do realizace 15 let.
Dovolím si připomenout, že tuhle techniku přistání si BO přihlásilo jako US Patent 8,678,321 B2 dne 14.6.2010, načež byl zveřejněn 25.3.2014.
Patent už propadl v důsledku neplacení udržovacích poplatků.
---