CTS-1 (USCV-2)

Sem patří debata o všech vesmírných projektech firmy Boeing
Tjov
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 3561
Re: CTS-1 (USCV-2)

Příspěvek od Tjov »

Velmi silná šance, že to bude cargo, vzhledem k tomu že se v tom pořád vrtaj, dělaj změny nemají teplotní model změn apod...
A stále řeší úniky Hélia ... :mrgreen: , budou přetěsňovat ...
Tjov
Reputace: 3561

Příspěvek od Tjov »

docela děsivé co povídá ... :krčící rameny: takže v kostce na hardwaru, který už Boeing označil za super a "bez problémů". Se hledá nový materiál pro těsnění, protože původní degraduje a rozpadá se. Dále se teprve teď pořádně testuje RCS motorek (tj. krátké pulzy, různé frekvence) a získávají se teplotní data :Drbe se na hlavě: a někdy na konci srpna budou testovat celý "dog house" ... já bych čekal že takové věci někdo dělá v průběhu vývoje :mrgreen: , trochu mě to připomíná dnešní automotiv, kdy finální testy již provádí platící zákazník :palec nahoru:

MrG
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 644

Příspěvek od MrG »

Tjov píše: 21.7.2025 10:25 trochu mě to připomíná dnešní automotiv, kdy finální testy již provádí platící zákazník :palec nahoru:
Toto je tak presny popis dnesneho vyvoja, ze neviem, ci sa to da lepsie popisat :tlesk:
A nepisem to z pohladu zakaznika. Zial toto je pristup modernych manazerov.
Skopirujte to co uz je, dopasujte to, aby to nejak islo za minimalne naklady, kompletne testovanie sa bude robit len ked sa nieco objavi.
9 z 10 pripadov je OK, obcas sa ale vyskytne nieco podobne ako sa stalo Starlineru.
Pouzili overeny koncept, ktory upravili ale nedostatocne testovali a preskocili rovno do vyroby.
Ak by to poriadne testovali neexistuje aby sa toto stalo.

Odpovědět

Zpět na „Boeing“