IFT-10 Desátý integrovaný let Super Heavy / Starship (B16/S36)
Re: IFT-10 Desátý integrovaný let Super Heavy / Starship (B16/S36)
Nemyslel jsem celá jako celá konstrukce odshora dolu, ale myslel jsem jednotlivé konstrukční prvky skrz naskrz. Nepřekvapilo by mě kdyby si to i nasimulovali (na rozdíl od nás).
Každopádně čas je teď asi tlačí víc než peníze, které by je stál i hodně černý scénář.
Každopádně čas je teď asi tlačí víc než peníze, které by je stál i hodně černý scénář.
Zacali upravovat podstavec pre Starship tak aby sa dal usadit do OLM 1

- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3141
To ale fakt při požáru tohoto typu nehrozíMrG píše: 29.6.2025 21:49Nemusi sa "prepiect" cela, staci prepiect zaklad, par metrov a cela veza moze spravit "baaac". Ale to je katastroficky scenarThales píše: 29.6.2025 21:43Ano, může dojít k jejímu popuštění, ve škole jsem měl základy takových věcí. Pokud se podíváme jak proběhl ten poslední ohňostroj, tak to byla v podstatě koule s intenzivním žárem trvající horní jednotky vteřin ve vzduchu, zbytek byl "jen" dohořívábní zbytků na zemi. Nejsem si jistý zda by se tak masivní konstrukce stihla za tu dobu propéci skrz naskrz na dostatečně dlouhou dobu aby k tomu popuštění došlo.MrG píše: 29.6.2025 21:35 Ak sa ocel po dobu niekolkych minut vystavi teplote vyssej ako 550°C dojde k jej trvalemu poskodeniu, moze dojst k zruteniu konstrukcie.
P.S. - Vykání netřeba![]()
Riziko si spocitali, ak by bolo moc vysoke, asi by to doho nesli. Na druhej strane, cas ich tlaci, nelieta im to podla planu.
zaklad je železobeton, moc si nedovedu predstavit scénář, při kterém by se jeho podstatná část ohřála na stovky stupňů na dlouhe minuty, o věži ani nemluvě, začíná nějakých 10 m nad zemí
výbuch lodi u ni nebude mit větší tepelné ucinky, než sam start
Takže je jasné, kterým směrem se půjde. Nebude se ztrácet čas. A když dojde opět k nějakému RUD, hádal bych, že se skočí rovnou na V3.
Mmch, nechtělo by to už přesunout spíš do vlákna o Starbase?
Svářeči o pauze: Tak vidíte, že to není žádná raketová věda