Vtípky a srandičky z kosmonautiky
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12035
Re: Vtípky a srandičky z kosmonautiky
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
- Mattonius
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 143
Jimmy Fallon udělal naprosto dokonalou kompilaci s Trumpem.
Má tam ke konci i skvělou narážku na SpaceX a vynášení raket.
Jinde jsem to neneašel, tak posílám odkaz na Instagram.
https://www.instagram.com/p/DKtFkwHusFK
Má tam ke konci i skvělou narážku na SpaceX a vynášení raket.
Jinde jsem to neneašel, tak posílám odkaz na Instagram.
https://www.instagram.com/p/DKtFkwHusFK
"If something's important enough, you should try. Even if - the probable outcome is failure." Elon Musk
Starship verze 2 mě větší nádrže, snižuje suchou hmotnost a zlepšuje spolehlivost 
cit. Elon 24.11.2023

cit. Elon 24.11.2023
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 797
- Kontaktovat uživatele:
Moje diskuze s AI na téma exploze S36 - prosba o zábavnější tón textu:
SpaceX si 19. června připsala další ukázkový RUD — Rapid Unscheduled Disassembly: horní stupeň Starship S36 na stendu Massey se při chystaném statickém zážehu nadmul, zapraskal … a během zlomku vteřiny proměnil v ohnivý ohňostroj, který by NASA v bezpečnostním manuálu popsala jako „nedoporučený pyrotechnický experiment“.
Firma bleskově potvrdila, že všichni lidé stáli dost daleko, tudíž ztráty na personálu nulové, ztráty na hardwaru — totální. První analýza ukazuje na prasklou kompozitní tlakovou nádobu (COPV) v přídi; jestli praskla sama, nebo ji pokousal ventil, se teprve zjišťuje.
Výsledek? Ship S36 = konec kariéry a testovací stend s částí okolní fauny dostaly nedobrovolný peeling plamenometem. Plánovaný Flight 10 se stopuje aspoň do srpna, kdy má na startovní čáru nastoupit náhradník Ship 37 (pracovní jméno „please-don’t-explode“).
Elon Musk na síti X lakonicky zahlásil své klasické „Room for improvement“, což ve volném překladu znamená, že se zhoršuje počasí — padají Starshipy. Mezitím zůstává program Starlink i rakety Falcon nedotčen; zkrátka „nic k vidění, jděte dál“, jen další den v rychlém iterativním cirkusu jménem Starbase.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12035
Narážka na nedávné exploze při pozemních testech SpaceX S36 a Northrop Grumman BOLE DM-1.

---
Třeba myslel větší spolehlivost vznícení a vizuální efekt?