Obecně o firmě RocketLab
- tonda
- Vesmírný badatel

- Reputace: 247
Re: Obecně o firmě RocketLab
Zdravím Zajímalo by mě,jak pokračují pokusy na znovupoužití 1.st. r. Elektron.Zatím byl zřejmě pouze použit jen již jednou letěný motor.Nebo od znovupoužitelnosti ustoupili a nechávají to až na r. Neutron?Máte někdo prosím více info.?Díky.
Koncom roku bol na youtube cca hodinový rozhovor s Beckom, z toho čo si pamätám (a snáď dobre):
- sústreďujú sa na Neutron, štart cca v polke 2025
- není isté, či bude Electron existovať keď zalietajú Neutron
- Electron momentálne zvláda uspokojiť všetky požiadavky na štarty, skôr zákazníci často nedodržujú termíny
V dávnejšom rozhovore hovoril, že cena za nový motor vs. repasovaný je cca rovnaká takže u nich znovupoužitelnosť nie je primárne o cene ale o vyššej kadencii štartov.
Mne z toho vychádza, že to teda pre nich nie je priorita, keď všetko stíhajú.
- sústreďujú sa na Neutron, štart cca v polke 2025
- není isté, či bude Electron existovať keď zalietajú Neutron
- Electron momentálne zvláda uspokojiť všetky požiadavky na štarty, skôr zákazníci často nedodržujú termíny
V dávnejšom rozhovore hovoril, že cena za nový motor vs. repasovaný je cca rovnaká takže u nich znovupoužitelnosť nie je primárne o cene ale o vyššej kadencii štartov.
Mne z toho vychádza, že to teda pre nich nie je priorita, keď všetko stíhajú.
Rozhovor s petterem beckem 35 minut
Rocket Lab's Sir Peter Beck: Mars, NASA, Neutron & national security
Rocket Lab's Sir Peter Beck: Mars, NASA, Neutron & national security
- Rostakodvedle
- Aktivní nováček

- Reputace: 76
Jen pro ty, kteří pořídili akcie at již kolem 9 nebo 16 dolarů, k dnešnímu dni jsou akcie 96,3 dolaru za akcii
A plno lidí kolem akcii RL počítá s dalším růstem, zejména po úspěšném startu Neutronu
A plno lidí kolem akcii RL počítá s dalším růstem, zejména po úspěšném startu Neutronu
(12:15) WATNEY: Koukněte! Kozy! -> (.Y.)
Mark Watney
Marťan, Andy Weir 2015
Mark Watney
Marťan, Andy Weir 2015
Ok. Tak si taky trochu zamachruji. Mám průměrnou nákupku pod 5
Musím říct, že se mi z té rakety už docela točí hlava a vůbec netuším kam by to reálně ještě mohlo letět.
Taky jsem zvědav co s akcií udělá úpis SpaceX. Jestli nic, nebo se povezou spolu.
Jen mě malinko mrzí, že se tady o RocketLab píše strašně málo informací na to, že je to firma co má podle mě slušně našlápnuto. Což není stížnost, spíše prosba
Musím říct, že se mi z té rakety už docela točí hlava a vůbec netuším kam by to reálně ještě mohlo letět.
Taky jsem zvědav co s akcií udělá úpis SpaceX. Jestli nic, nebo se povezou spolu.
Jen mě malinko mrzí, že se tady o RocketLab píše strašně málo informací na to, že je to firma co má podle mě slušně našlápnuto. Což není stížnost, spíše prosba
- Rostakodvedle
- Aktivní nováček

- Reputace: 76
Já měl ambici dělat všechny mise, jako je dělat chlapci u SPX, ale nemám na to kapacitu momentálně.
JInak já mam bohužel nákupu za 9,20
Uvidíme kam to pude, ale Rocket Lab je srdcovka.
JInak já mam bohužel nákupu za 9,20
Uvidíme kam to pude, ale Rocket Lab je srdcovka.
(12:15) WATNEY: Koukněte! Kozy! -> (.Y.)
Mark Watney
Marťan, Andy Weir 2015
Mark Watney
Marťan, Andy Weir 2015
Ja to plánujem vybrať, keď z toho zaplatím barák. Týmto tempom to bude do 2 rokov
Akurát ma štve, že to musím začať preťahovať do viacerých brokerov, ale zase sú to príjemné starosti.