Firefly Alpha
Re: Firefly Alpha
Nominal orbit insertion - druhý stupeň se znovu zažehl aby provedl finální korekci orbity a následně byl náklad úspěšně vypuštěn!
Společnost Firefly Aerospace se dnes na základně Vandenberg pokusila o start rakety Alpha na misi FLTA006 s názvem "Message in a booster". Start byl však 14 minut a 15 vteřin před zážehem z důvodu technické anomálie přerušen. Zákazníkem mise je Lockheed Martin.
Dnešní start Firefly Alpha byl úspěšný. Perlička je, že ve vysílání měli nastavené špatné datum a tak na záběrech druhého stupně z vesmíru bylo 31.12.1969
viz čas např 50:05
Edit:
Tak start jako takový úspěšný sice byl, ale mise jako celek úspěšná nebyla.

Edit:
Tak start jako takový úspěšný sice byl, ale mise jako celek úspěšná nebyla.
Naposledy upravil(a) Thales dne 30.4.2025 9:00, celkem upraveno 1 x.
- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4694
- Kontaktovat uživatele:
Nikoliv. Byl neúspěšný.
Space is hard, ale u mě mají nesmazatelný zářez s BlueGhost
to si dali jako páni.
Ale zase na to že to nakopnutí a oscilaci druhý stupeň ustál a dohořel defakto bez trysky
Tak je to 2 úspěchy, 2 častečné (nízká orbita) a 2 neůspěchy
Myslím že Northrop Grumman začíná vypisovat šeky na další Falcony 9
, MLV včera avizovali na Q4/25 , ale tohle asi zamíchá termíny a hlavně otřese důvěrou

Ale zase na to že to nakopnutí a oscilaci druhý stupeň ustál a dohořel defakto bez trysky

Tak je to 2 úspěchy, 2 častečné (nízká orbita) a 2 neůspěchy
Myslím že Northrop Grumman začíná vypisovat šeky na další Falcony 9

- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4694
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě je třeba striktně odlišovat minimálně pojmy start, vzlet a let.
Já to chtěl napsat podrobněji, ale pak jsem byl vyrušen a musel jsem jít něco řešit. Nějak se mi podařilo zazmatkovat a odeslal jsem to i když jsem napsal jen polovinu informace. Prostě jsem jednoúlohový muž a multitasking mi dělá problémy. Teprve později mi došlo, že jsem to nedopsal, ale to už se rozjela následná diskuse. Tak pardon.Vaclavik píše: 30.4.2025 9:50 V tom případě je třeba striktně odlišovat minimálně pojmy start, vzlet a let.