Soupeření v kosmu

Název mluví za vše
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2774
Re: Soupeření v kosmu

Příspěvek od Dugi »

Já jen doplním, že když Michal tweet s tímhle obrázkem zveřejnil, ozvalo se mu hned několik lidí, kteří využili jeho nabídky, že zájemcům pošle obrázek v plném rozlišení. Já jsme si v profi tiskárně nechal vytisknout oba předchozí ročníky, které Michal takto zpracoval a už mi zdobí chodbu - brzy k nim přibude i tenhle. Takže rozhodně to nemá nicotný efekt.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Vaclavik
VIP uživatel
VIP uživatel
Reputace: 4667
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaclavik »

S příchodem nového roku se pro mě již stalo tradicí vytvořit přehled všech kosmických startů nosných raket za uplynulý rok 2023. Ten byl jak počtem startů, tak i počtem vynesených družic rekordní v celé historii kosmonautiky. Verze v plném rozlišení je k dispozici na vyžádání.

Obrázek
petrsida
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 3137

Příspěvek od petrsida »

A z toho 96 startů jedna společnost
Hawk
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 236

Příspěvek od Hawk »

Po zaniku ISS bude Cina jedinou zemi s kosmickou stanici, jestli jsem dobre pochopil smele vize Axiomu berou postupne za sve, tak soukrome stanice jen tak nebudou.

Artemis nabira zpozdeni, pokud Cinane pristanou i jako prvni na Mesici po cca 60 letech budou mozna novou kosmickou jednickou.

Jediny kdo to muze zvratit je soukroma spolecnost SpaceX Elona Muska, protoze projekty NASA-Boeing jsou posledni dobou festival zoufalstvi.
Tjov
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 3482

Příspěvek od Tjov »

Jak píšeš vyřeší to jedna okleštěná Starship (bez tepelné ochrany) s technikou z Lunarship a solární farmou ... dopravu zajistí 7 místný Dragon / DreamChaser, než bude Superheavy/Starship human rated...

Koupit si to může NASA za "pár drobných" ...
Vaclavik
VIP uživatel
VIP uživatel
Reputace: 4667
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaclavik »

Rok 2024 je v podstatě za námi a tak nastal čas na připomenutí si všech kosmických startů na oběžnou dráhu v tomto roce. Verze v plném rozlišené pro případný tisk (17565×27509 px) má skoro 600 MB.

Obrázek
slappy
Moderátor
Moderátor
Reputace: 2787
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slappy »

Moc pěkné! Má nějaký význam, že několikrát je tam místo rakety jen fotka spalin? Že by starty s utajeným nákladem?

Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“