Kritické momenty kosmonautiky
Re: Kritické momenty kosmonautiky
Nejen fronak, ale všichni čtenáři se dočkali. Právě vyšel 14. díl Kritických momentů kosmonautiky. I tento díl najdete na našem blogu a autorem není nikdo jiný než vai777. 

-
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 4
Tak to bylo opravdu výživné čtení. Zvlášť ta pasáž o detailech onoho řetězce vedoucího k celému problému zaslouží potlesk. 

- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Děkuji!
(Ještě že je tu ten červenací smajlík)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Neil Armstrong
Celý díl úžasný.
Ovšem ta poslední třetina je přesně to, co dělá KMK tak skvělými a unikátními. Že se člověk pokaždé dozví proč, navíc naprosto srozumitelnou formou.

- vai777
Děkuji! Jen doufám, že to v příštím díle nebude moc "hutné", toho vysvětlování tam bude dost a nebude úplně nejjednodušší...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neil Armstrong
Neil Armstrong
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
už teď se těším
- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Nádherná práce
Jen tak na okraj, co se asi stalo s Československou vlajkou kterou vzal Jim Lovell na tuto výpravu?

Jen tak na okraj, co se asi stalo s Československou vlajkou kterou vzal Jim Lovell na tuto výpravu?
- vai777
Děkuju!
Stran vlajky netuším... Co vím, tak Gene Cernan jednu naši vlajku dovezl až na Měsíc a po návratu se pokoušel kontaktovat naše oficiální místa. Nikdo ale neměl zájem. Dnes visí tuším v Ondřejově. Ale ta Lovellova vlajka- to fakt nevím. Á propos- těch českých stop ve vesmíru bylo více- třeba Armstrong si na Měsíc vezl kazetu, kde mimo nahrávky skladby pro theremin byla i Novosvětská...
Stran vlajky netuším... Co vím, tak Gene Cernan jednu naši vlajku dovezl až na Měsíc a po návratu se pokoušel kontaktovat naše oficiální místa. Nikdo ale neměl zájem. Dnes visí tuším v Ondřejově. Ale ta Lovellova vlajka- to fakt nevím. Á propos- těch českých stop ve vesmíru bylo více- třeba Armstrong si na Měsíc vezl kazetu, kde mimo nahrávky skladby pro theremin byla i Novosvětská...
Neil Armstrong
Neil Armstrong
- Amper
- Reputace: 214
"Letena" ceska vlajka z Apolla 13 byla vydrazena v roce 2009 na aukci.
Tady se muzete podivat http://historical.ha.com/c/item.zx?sale ... IdNo=28026
Kdyz jsem to zjistoval (svara se nastehoval do Horni Lukavice tak jsem si zjistoval jak to s tema Lovellovo predkama bylo) tak jsem si myslel ze to je diky jeho ceskemu puvodu.
Az pak jsem na tedle strance nasel ze krome te ceske a americke jeste letela vlajka Mexicka, Kanadska, Italska nebo treba Japonska.
Na druhou stranu - pokud si uvedomime ze jsme v te dobe byly za oponou tak je to slusne, i kdyz treba na aukci je i sovetska vlajka letena na Apollu 15 a treba zda letela Bulharska jsem nezjistoval
Tady se muzete podivat http://historical.ha.com/c/item.zx?sale ... IdNo=28026
Kdyz jsem to zjistoval (svara se nastehoval do Horni Lukavice tak jsem si zjistoval jak to s tema Lovellovo predkama bylo) tak jsem si myslel ze to je diky jeho ceskemu puvodu.
Az pak jsem na tedle strance nasel ze krome te ceske a americke jeste letela vlajka Mexicka, Kanadska, Italska nebo treba Japonska.
Na druhou stranu - pokud si uvedomime ze jsme v te dobe byly za oponou tak je to slusne, i kdyz treba na aukci je i sovetska vlajka letena na Apollu 15 a treba zda letela Bulharska jsem nezjistoval

- vai777
Super! Díky za info.
Trochu jsem googlil a na collectspace jsem našel tohle:
http://www.collectspace.com/resources/m ... llo11.html
Takže je pravděpodobné, že vlajky letěly na více Apollech a pokud jsem to dobře pochopil, dané vlajky vždy státy dostaly i s kusem "šutru" jako výraz dobré vůle.
Trochu jsem googlil a na collectspace jsem našel tohle:
http://www.collectspace.com/resources/m ... llo11.html
Takže je pravděpodobné, že vlajky letěly na více Apollech a pokud jsem to dobře pochopil, dané vlajky vždy státy dostaly i s kusem "šutru" jako výraz dobré vůle.
Neil Armstrong
Neil Armstrong