Fotky oblohy ze stativu
- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fotky oblohy ze stativu
Na hvězdy asi DSS, složí je lépe, na Měsíc nebo video hv. jednoznačně Registax.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Ach to světelné znečištění...baranka píše:Pokusil jsem se složit 5 snímků z dnešního večera v něčem jiném než v Registaxu. Použil jsem DeepSkyStacker.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Hezké! 

Já z té fotky měl pocit, že nějaká kometa narazila do té střechy a ono to jen sousedé začali topit 

Když se podívám na druhý dům zprava, takto možná bude opravdu kometa.
Všem ostatním totiž stoupá kouř rovně vzhůru.

Všem ostatním totiž stoupá kouř rovně vzhůru.
- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Kontaktovat uživatele:
Jj, hodně podařené, včetně té komety. 

Docela mě začalo bavit fotit oblohu a tak jsem neodolal a zkusil vyfotit měsíc. Nemám nejmenší tušení jak se ty foťáky přichycují k dalekohledům tak jsem ho držel v ruce u okuláru. Asi prvních 50 fotek nestálo za nic ale pak se mi konečně jedna povedla. Je trochu máznutá ale i tak to není tak hrozné.

newton 127/1000 canon eos 1100D

newton 127/1000 canon eos 1100D
Pěkné! 

- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Kontaktovat uživatele:
Foťáky se přidělávájí k dalekohledům pomocí afokálního držáku, třeba zde : http://www.binox.cz/astrofotografie/ada ... ostage-ii/ nebo pomocí t kroužku se závitem podle druhu foťáku. Jinak mohu říct, že i já používal stejnou techniku " volně v ruce" hlavně v začátcích a dnes když je zima tak pro rychlé focení se stejným výsledkem, tak z 10 je 5 použítelných. Doporučoval bych ale menší zvětšení, jinak na první pokus je to hodně dobré.Jamie píše:Docela mě začalo bavit fotit oblohu a tak jsem neodolal a zkusil vyfotit měsíc. Nemám nejmenší tušení jak se ty foťáky přichycují k dalekohledům tak jsem ho držel v ruce u okuláru. Asi prvních 50 fotek nestálo za nic ale pak se mi konečně jedna povedla. Je trochu máznutá ale i tak to není tak hrozné.