Nové pohony kosmických lodí
Re: Nové pohony kosmických lodí
Pro příznivce netradičních typů pohonu typu warp tady mám poměrně nečekanou zprávu:
Nadsvětelný WARP pohon je možný. NASA už na něm pracuje
Nadsvětelný WARP pohon je možný. NASA už na něm pracuje
Dneska se s novými pohony doslova roztrhl pytel.
Tady máme fúzní pohon v kombinaci s antihmotou.
K Jupiteru už v tomto století?
Tady máme fúzní pohon v kombinaci s antihmotou.
K Jupiteru už v tomto století?
Oboje zní šíleně, ale kdo ví, třeba se toho jednou dočkáme. 

- kudm05s
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
Pokud to nebudou omezovat fyzikální zákony
.

Něco z dílny ESA o nových pohonech. Mimojiné se v tomto videu můžete seznámit s iontovými pohony nebo solární plachtou.
Další, trochu divoké video, o motoru typu VASIMR. Dobrý je řez motorem, kdy je dobře vidět princip.
Další, trochu divoké video, o motoru typu VASIMR. Dobrý je řez motorem, kdy je dobře vidět princip.
Je úchvatný, že se NASA zabývá nečím takovým, jako je warp pohon a super je, že už to dokonce testují.
Do toho máme ještě pár století času i když někde hluboku uvnitř mě si přeje, aby to stihli ještě za mého života.
http://www.novinky.cz/veda-skoly/279473 ... losti.html
Do toho máme ještě pár století času i když někde hluboku uvnitř mě si přeje, aby to stihli ještě za mého života.
http://www.novinky.cz/veda-skoly/279473 ... losti.html
- JosVerstapen
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 2
Každopádně, nadsvětelná rychlost tzv. warp pohonem by se měla jmenovat jinak, protože daná loď se podle této teorie nepohybuje podle Newtonovy pohybových zákonů , ale pouze skáče z jednoho do druhého bodu, takže využívá pouze další prostor (porušení Einsteinovi teorie rel.)...podle tzv. "Alcubierreho vlny" . Zjednodušeně deformace prostoru x,y,z před a za lodí http://pc.zoznam.sk/novinka/nadsvetelne ... ie-realite

InfAlcubierrův warpový pohon-informace
Alcubierrův warpový pohon natahuje prostoročas ve vlně a způsobuje, že struktura prostoru před kosmickou lodí se smršťuje a prostor za ní se roztahuje.
Loď se může „vézt“ na vlně k akceleraci do vysokých rychlostí a cestování v čase.
Pro některé nadšence je tady odkaz na matematický model a technické údaje týkající se tohoto pohonu, včetně grafického zpracování
: http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail ... -metody-2/
Tímto pohonem taky odpadá tzv. dilatace času, jak ji známe podle sp. teorie relativity, kdy čas bude plynout pomaleji při rychlosti světla vztaženo k nepohybujícím se tělesům či nám
A taky odpadá přetížení, které by bylo spojené se zrychlováním lodi, protože loď nezrychluje ale skáče v mimoprostoru opět vzhledem k našemu vesmíru.
Myslím si, že A. Einstein by měl z toho velkou radost i když to částečně bortí jeho teorii nebo spíš doplňuje (protože on kalkuloval s naším prostoročasem a vše co se tady nachází a to má pravdu pořád).

InfAlcubierrův warpový pohon-informace
Alcubierrův warpový pohon natahuje prostoročas ve vlně a způsobuje, že struktura prostoru před kosmickou lodí se smršťuje a prostor za ní se roztahuje.
Loď se může „vézt“ na vlně k akceleraci do vysokých rychlostí a cestování v čase.
Pro některé nadšence je tady odkaz na matematický model a technické údaje týkající se tohoto pohonu, včetně grafického zpracování

Tímto pohonem taky odpadá tzv. dilatace času, jak ji známe podle sp. teorie relativity, kdy čas bude plynout pomaleji při rychlosti světla vztaženo k nepohybujícím se tělesům či nám

A taky odpadá přetížení, které by bylo spojené se zrychlováním lodi, protože loď nezrychluje ale skáče v mimoprostoru opět vzhledem k našemu vesmíru.
Myslím si, že A. Einstein by měl z toho velkou radost i když to částečně bortí jeho teorii nebo spíš doplňuje (protože on kalkuloval s naším prostoročasem a vše co se tady nachází a to má pravdu pořád).
Nejnovější článek na našem blogu se věnuje novému principu plasmového motoru. Autorem článku je tomas.
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
V tom clanku je jedna zasadni chybicka.
Kickstarter je projekt ktery umoznuje lidem sbirat penize od komunity (pokud se podivate na KickStarter.com tak je tam spousta projektu, v dost pripadech je to zpusobem preorder tj. clovek si obedna zarizeni behem navrhu a startup ziska penize na dokonceni vyvoje a vyrobu zarizeni)
Takze jsem na 99% ze projekt pohonu se nejmenuje "Kickstarter" a ani pohon se tak nejmenuje
Kickstarter je projekt ktery umoznuje lidem sbirat penize od komunity (pokud se podivate na KickStarter.com tak je tam spousta projektu, v dost pripadech je to zpusobem preorder tj. clovek si obedna zarizeni behem navrhu a startup ziska penize na dokonceni vyvoje a vyrobu zarizeni)
Takze jsem na 99% ze projekt pohonu se nejmenuje "Kickstarter" a ani pohon se tak nejmenuje
Čistou pravdu díš.
Už jsem byl na to upozorněn i z dalších zdrojů.
Během dne pošlu Dugimu instrukce, jak článek opravit, aby chyby zmizely.
Už jsem byl na to upozorněn i z dalších zdrojů.
Během dne pošlu Dugimu instrukce, jak článek opravit, aby chyby zmizely.