Perseverance (Mars rover 2020)
Re: Perseverance (Mars rover 2020)
Po stranách jsou od trysek vyfoukaný slušný díry...
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 789
- Kontaktovat uživatele:
Skvělá animace. Doteď jsem myslel, že stihli udělat jen jeden snímek. Tohle se ti povedlo.marekS píše: 24.2.2021 20:28 Vytvoril som animáciu dvoch záberov zo zadnej kamery HazCam zo solu 0
Vyzerá to že kamera zachytila dym po dopade skycrane :
Video o kamerách Mastcam-Z a ich fotkách:
Už aj NASA potvrdzuje dym , zatial ešte nemajú animáciu: https://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA24425MaG píše: 24.2.2021 21:04 Skvělá animace. Doteď jsem myslel, že stihli udělat jen jeden snímek. Tohle se ti povedlo.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12003
V trochu lepší kvalitě vyfocená památka na vývojovou řadu marsovských roverů z JPL, včetně dronu Ingenuity.

---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
Pokud by nekoho zajimalo jake zip-ties alias bindry se pouzivaji na roveru tak jejich vyrobce, ABB, vydal o tom tiskovou zpravu.
Zajimavosti je to ze stejne jsou na Curiosity a byli i na Spiritu s Opportunity.
https://new.abb.com/news/detail/74634/ty-rap-mars
Zajimavosti je to ze stejne jsou na Curiosity a byli i na Spiritu s Opportunity.
https://new.abb.com/news/detail/74634/ty-rap-mars
- Saturn1234
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 791
- Kontaktovat uživatele:
Ukážkový spam..
To kreslilo nejaké dieťa v malování? Veď sa to nepodobá na originál a prečo je Persy a Curiosity iné a není skopírované..

- Saturn1234
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 791
- Kontaktovat uživatele:
Já za to nemůžu
. Našel jsem tento obrázek a dal jsem ho sem, protože mi přišel zajímavý. To, že toho, že to není úplně stejné jsem si všimnul. Například Perseverance chybí ruka. Ale ostatní jsou celkem povedené. Jestli to tak vadí klidně to smažu.

lift off we have a lift off
Ono asi není treba dávať sem každú hovadinu, čo niekto niekde zverejní.
//
Mimochodom, riešime nástup našeho prcka do školy, bohužiaľ je nadaný a tento školský systém s tým celkom dosť bojuje, takže si nás prehadzujú poradne a psychológovia ako horúci zemiak. No a keby tento 5 ročný chlapec povedal, že MER, ktorý je na Persy a MER v tejto malůvke sú rovnaké, tak dostane krásny mínusový bod za grafomotoriku.
//
Mimochodom, riešime nástup našeho prcka do školy, bohužiaľ je nadaný a tento školský systém s tým celkom dosť bojuje, takže si nás prehadzujú poradne a psychológovia ako horúci zemiak. No a keby tento 5 ročný chlapec povedal, že MER, ktorý je na Persy a MER v tejto malůvke sú rovnaké, tak dostane krásny mínusový bod za grafomotoriku.