Starship SN9 v Texasu
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12004
Re: Starship SN9 v Texasu
Je možné, že došlo ke zmatku v komunikaci, kdy FAA udělila SpX licenci k letu SN8, ale ne "waiver" (což nevím jak přesně vyložit v této souvislosti).Samo píše: 2.2.2021 15:18 Prečo SpaceX tak konala, interná chyba? Alebo len pretlačenie svojho práva nasilu ignoráciou aby FAA dokázali že majú pravdu a zamietnutie požiadavky bolo neoprávnené?
Jak už jsem uvedl někdy dřív, zřejmě vše souvisí se zvolením apogea ve 12,5 km a ne výšku 15 km, kterou FAA asi původně povolilo, nebo to, že FAA dalo licenci pro let, ale ještě neschválilo upravenou výšku kvůli silnému větru v hladinách od 13 km nahorů a SpX šlo prostě na to, protože nižší výška a méně paliva v raketě by mělo mít logicky menší riziko.

Btw, tuto debatu by možná bylo vhodné přesunout, nebo zkopírovat, do vlákna k SN8.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Proběhlo focení s pojistkami destrukčního systému po jejich oddělení od náloží. KUK, vyletí ptáček! Snad jen malinkej.
V diskuzi NSF je upozornění, že odjištěné nálože s mobilními telefony okolo není dobrý nápad. Ovšem jsou asi obalené kovem/plechem, takž jsou kryty ve far. kleci.

- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Ok, let's go baby.
Cesta uzavřena 9:37 local
Cesta uzavřena 9:37 local
Přední křídla nyní byla také rozevřena, zadní už byla.
Doporučuji všem, kteří sledují LabPadre mít v záloze ještě otevřený strým EA nebo NSF. LabPadre se ani minule s trackováním kamery na letící SN8 moc nevytáhnul, tak za 4-.
Na nejnovější kameře LabPadre vedle launchpadu je nyní vidět jak se zaměstnanci chystají opouštět launchpad.
- Pospíšil
Já doporučuji NSF stream. Mají tam 3-4 dálkově ovládané kamery a 3 komentátory, včetně zakladatele Chrise Bergina.
---
K přenosu, vzhledem k tomu, že na stránkách SpaceX je button "Watch", tak doufám, že se na YT objeví stream i přímo od Space X
.
EDIT> Jinak mám tedy otevřené oboje, NSF i LabPadre.

EDIT> Jinak mám tedy otevřené oboje, NSF i LabPadre.
Na to jsem zapomněl. Díky! Ještě, že mám 3 monitory a další velký na jiném PC. Bude to jak v řídícím centru NASA. 

- Pospíšil
Ano, přenos se plánuje, ale začne až tak 15 - 30 min před letem. Na NSF kanále běží přenos už tak 6 hodin a lze se tam občas dozvědět zajímavé informace.VaclavC píše: 2.2.2021 18:25 K přenosu, vzhledem k tomu, že na stránkách SpaceX je button "Watch", tak doufám, že se na YT objeví stream i přímo od Space X.
Jinak všechny live přenosy sdružuje tento web: https://www.starshipstalker.com/creators

---