160. díl - Komerční přechodová komora Bishop
160. díl - Komerční přechodová komora Bishop
V závěrečné fázi předstartovních kontrol a příprav je první komerční přechodová komora. Bishop sice nebude sloužit lidem k výstupům do volného prostoru, ale i přesto bude užitečná - s její pomocí bude možné vypouštět CubeSaty a jiné malé družice.
- Saturn1234
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 792
- Kontaktovat uživatele:
Re: 160. díl - Komerční přechodová komora Bishop
No to je geniální...
Už se na to moc těším!

lift off we have a lift off
Snad se všechno povede. A ano, ten systém je opravdu chytře vymyšlený.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Tak to je fakt geniální. Teprve teď jsem se dozvěděl, jak to má fungovat, takže díky moc za tenhle díl! Nejdřív mě zaskočilo, proč to dělat tak složitě a při každém vypouštění odpojovat celý modul. Ale pak mi došlo, že právě v té zdánlivé složitosti je právě jednoduchost. Díky tomu není potřeba do přechodové komory instalovat žádný složitý poklop a další systémy s ním spojené. To by všechno jen prodražilo. V jednoduchosti je síla. A způsob instalace experimentů na vnější platformu je perfekní, jelikož nevyžaduje extrémně nákladné EVA (byť tuto funkci už cca 10 let umí i japonská část stanice).
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Jsem rád, že je tohle video přínosné. Na tu animaci jsem narazil prakticky náhodou, ale jakmile jsem ji viděl, bylo mi jasné, že tohle prostě musím použít.