Curiosity (MSL - Mars science laboratory)
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 789
- Kontaktovat uživatele:
Re: MSL - Mars science laboratory
Je třeba si ovšem přiznat, že až na výjimky jsou koláže z Unmannedspaceflight.com mnohem kvalitnější než ty od NASA, které pak mnohdy vídáme v presskitech..
- Andy
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1080
- Kontaktovat uživatele:
O tom žádná
. Tamní přispěvatelé také nejsou pouze nadšenci...

-----------------------------
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
Podle toho horního řádku se zdá, že už kolem zajeli do duny!
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 789
- Kontaktovat uživatele:
Dugi s tím zdrojem to už je docela na rozdvojení osobnosti ne? Když si vezmeš, že zdrojem snímků je NASA, potažmo Curiosity, snímky do této vizuální podoby připravil jistý Roland z UMSF a nakonec cituješ jistého Mirka Pospíšila, který je pouze převzal na kosmo.cz portál, aby se nakonec s citací jeho objevil na kosmonautix.cz 
Chci tím říct, je to pěkné a je na zvážení zda nesledovat spíše rovnou UMSF a zde popř. česky o snímku diskutovat, co je na něm zajímavého. Jinak mi není jasné, proč bych citoval Mirka a kosmo.cz, když je to ve skutečnost z úplně jiného zdroje..
Mně by mimochodem zajímalo, co přesně je právě na tomto stanovišti tak zajímavého, když (volně citováno z JPL) "zde pobudou dva až tři týdny" .. ! (Glenelg - je zde, nebo spíše ještě o nějakých těch pár desítek metrů dál - tohle ještě nebude to hlavní místo, spíše tu ale otestují přístroje a připraví je pro ostré vzorky z Glenelgu ne??)

Chci tím říct, je to pěkné a je na zvážení zda nesledovat spíše rovnou UMSF a zde popř. česky o snímku diskutovat, co je na něm zajímavého. Jinak mi není jasné, proč bych citoval Mirka a kosmo.cz, když je to ve skutečnost z úplně jiného zdroje..
Mně by mimochodem zajímalo, co přesně je právě na tomto stanovišti tak zajímavého, když (volně citováno z JPL) "zde pobudou dva až tři týdny" .. ! (Glenelg - je zde, nebo spíše ještě o nějakých těch pár desítek metrů dál - tohle ještě nebude to hlavní místo, spíše tu ale otestují přístroje a připraví je pro ostré vzorky z Glenelgu ne??)
Citování: Máš pravdu, zní to možná divně. Tím hlavním důvodem, proč to dělám, je moje lenost. Příspěvky z kosmo.cz mi chodí na mail, takže je mám hned pod nosem. Navíc jsou česky, protože, přiznávám, nemám dost času na to, abych během dne několikrát "louskal" nové příspěvky v angličtině.
Ano, mohl bych odkazovat přímo na UMSF, ale zase mi to přijde nefér vůči člověku, díky kterému jsem se o tom dozvěděl.
Několik týdnů mi taky přijde moc. Je pravda, že přístroje CheMin a SAM potřebují na proměření vzorků několik dní, ale týdny jsou přitažené za vlasy. To asi nadhodnotili.
Ano, mohl bych odkazovat přímo na UMSF, ale zase mi to přijde nefér vůči člověku, díky kterému jsem se o tom dozvěděl.

Několik týdnů mi taky přijde moc. Je pravda, že přístroje CheMin a SAM potřebují na proměření vzorků několik dní, ale týdny jsou přitažené za vlasy. To asi nadhodnotili.