Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2
Re: Kerbal Space Progam

Příspěvek od chobolatom »

Já se k Duně dostanu bez problémů, jenom zpátky to nejde. Potřeboval bych nějaký kalendář s okýnky pro start atd. :lol:

Jinak na Moho se dá přistát. Viz toto video:
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky

Slavím úspěch! :tlesk:
Po novém návrhu rakety jsem se pustil do letu, který měl za úkol dostat se na orbitu Duny, a poté přistát na Kerbinu. Misi velel ostřílený kerbonaut Jebediah, který měl k sobě ještě 2 nové odvážlivce. Tříčlenná posádka se vydala na cestu. Zážehy se povedly a z orbity Kerbinu jsem rovnou mířil k Duně. V polovině cesty jsem provedl malý korekční zážeh pomocí RCS trysek. Za chvíli jsem dorazil k planetě. Zabrzdil jsem a zaparkoval jsem na orbitě 1010x1040 km. Potom jsem čekal, než se dostane Kerbin do pozice, kterou jsem potřeboval a provedl jsem zážeh. Nyní jsem směřoval k domovské planetě. Porvedl jsem pár korekčních zážehů a jakmile si mě Kerbin přitáhnul, začal jsem brzdit. Nyní jsem směřoval do atmosféry. Otevřel se padák, ale za chvíli se utrhnul. (nevím proč, rychlost nebyla moc vysoká, stává se mi to často) Musel jsem přistát ručně. Naštěstí mě zbylo trochu paliva v posledním stupni. Podařilo se mi loď zpomalit na 55 m/s a pár metrů nad povrchem mi došlo palivo. Vše, až na kabinu explodovalo! Dostal jsem 3 kerbonauty z oběžné dráhy Duny zpět na Kerbin. Vše dříve než za 400 dní. Přípravy na přistání vrcholí a možná se do toho pustím příští týden. :-D

chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky

Používám ten velký. Myslím si, že by pomohlo, kdybych připevnil více padáků.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Jo počkej teď mi to asi dochází - ty ten padák vystřeluješ ještě v době, kdy máš připojený horní stupeň rakety? Aspoň tak jsem to pochopil z tvého popisu. To se potom nevidím, že se to utrhne.
Já to vždycky dělám tak, že se padák otevírá až jako úplně poslední. Tím pádem pod ním visí jen kabina.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky

Ano, ke kabině mám připojený malý stupeň. Stalo se mi, že se padák utrhl i připojený pouze k ke kabině. Proto mám připojený "brzdící" stupeň.
Ragnaro
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0

Příspěvek od Ragnaro »

Podle správ co jsem četl víše jsem pochopil kde je problém. Když jsem letěl kolem slunce tak jsme byl moc blízko. Motor se přehřál a explodoval tak že zde je problém díky moc za info. Neboli ted říkám strategii plíž jak Mohu (Merkur) nelítat, hrozí katastrofální přehřátí motorů
modelar
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 39

Příspěvek od modelar »

PODARILO SA!!! Dostal som sa na obežnú dráhu Duny a potom aj mesiaca Ike! :tlesk: :tlesk: . Nemal som pristávacie nožičky ale aj tak som skúsil pristáť. Všetko sa rozbilo okrem kabíny. :)

Dnes vyskúšam pristáť v polárnej oblasti Duny (ale tentokrát s MechJeb).
"It was going well until it exploded."
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

mager42 píše: Ted jsem zacal postupne mapovat povrchy teles pres rozsireni map sat abych nepristaval jen tak ale rovnou u anomalii / Ty jsou na kazdem telese/. Pak zkusim vypravy znovu.
Zkusil jsem mapsat a je to super!!! Něco takového jsem si už dříve přál. Akorát mi to mapuje povrch pouze když je ten let aktivní, tzn. nemůžu dělat nic jiného, jelikož mapování se přeruší. Je to normální, nebo jsem někde udělal chybu?
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779

Příspěvek od Dugi »

Modelar: Jak jsi propánakrále dostal tak velký horní stupeň k Duně? :o Já se už pokouším snad o pátý design a vždycky selžu na tom, že odházím většinu stupňů ještě v gravitačním poli Kerbinu a na oběžné dráze Kerbolu už mám většinou jen nejvyšší stupeň - tzn. lander s malou nádrží a přistávacím motorem - s tím se moc dělat nedá. :?
Když se snažím přidat další nádrže / stupně, tak už je raketa moc těžká a dolní stupně ji neunesou, případně se děsně kymácí, což často končí havárií. :oops:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Není třeba mít nějak extra obří raketu, jde o to najít ideální poměr mězi hmotností a výkonem pro let na danou vzdálenost. Já vím, lehce se to řekne :-D Ale pro let na Dunu není zapotřebí nějaký obří výtvor. Důležité je taky pilotování "na spotřebu".
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“