53. díl - Voda na Vestě?
53. díl - Voda na Vestě?
Dnešní díl Dobývání vesmíru se věnuje nedávno zveřejněnému objevu z dílny týmu okolo sondy Dawn. Právě tenhle pracant totiž objevil, že se na asteroidu Vesta objevuje poměrně neobvykle vysoké množství vodíku, což by mohlo znamenat, že se zde nachází voda.
Minulý díl pořadu nabral celkem 90 635 zhlédnutí a přes odkaz v popisu videa k nám přišlo 367 návštěv.
Minulý díl pořadu nabral celkem 90 635 zhlédnutí a přes odkaz v popisu videa k nám přišlo 367 návštěv.
- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: 53. díl - Voda na Vestě?
Pěkné a zajímavé.
Jinak článek o stejné problematice na Oslu "Sonda Dawn objevila spoustu vodíku na Vestě": http://www.osel.cz/index.php?clanek=6494

Jinak článek o stejné problematice na Oslu "Sonda Dawn objevila spoustu vodíku na Vestě": http://www.osel.cz/index.php?clanek=6494
Díky 
Mimochodem, ten odkaz už je ve vlákně o Dawn - při střihu jsem z něj dost čerpal.

Mimochodem, ten odkaz už je ve vlákně o Dawn - při střihu jsem z něj dost čerpal.

- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Kontaktovat uživatele:
Aj, tak to mě ZASE ušlo. 

- Greene
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Další díl nabitý spoustou informací! Moc hezké! 

"Když jsem v kosmické lodi obletěl Zemi, viděl jsem, jak je naše planeta krásná. Lidé, chraňme a rozmnožujme tuto krásu, ale neničme ji!"Jurij Gagarin
baranka: Nic se neděje, lepší, když je to tu dvakrát, než ani jednou.
Greene: Díky

Greene: Díky

- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
Pěkný díl. 

Děkuju za pochvalu 

Skvělý díl.
U minulého jsem ani nečekal, že víkend mu tak pěkně nažene sledovanost.
Témata:
- převoz raketoplánu Endeavour do Los Angeles
- test robotické ruky vozítka Curiosity
Hlavní téma:
- vodík na asteroidu Vesta
Original článek na webu NASA zde.
Mimochodem, teorii o zanesení vody asteroidy podporují i souhrnné výzkumy sluneční soustavy, které prokázaly vyšší obsah vodíku potažmo vody u vnějších planet a jejich měsíců než u vnitřních planet. Například vodou z měsíce Europa bychom naplnily všechny pozemské oceány a ještě by zbylo. Více na astro.cz
Výročí kosmonautiky:
- let první soukromé rakety Falcon 1

Témata:
- převoz raketoplánu Endeavour do Los Angeles
- test robotické ruky vozítka Curiosity
Hlavní téma:
- vodík na asteroidu Vesta
Original článek na webu NASA zde.
Mimochodem, teorii o zanesení vody asteroidy podporují i souhrnné výzkumy sluneční soustavy, které prokázaly vyšší obsah vodíku potažmo vody u vnějších planet a jejich měsíců než u vnitřních planet. Například vodou z měsíce Europa bychom naplnily všechny pozemské oceány a ještě by zbylo. Více na astro.cz
Výročí kosmonautiky:
- let první soukromé rakety Falcon 1
Díky, taky jsem byl příjemně překvapený ze zvýšení sledovanosti - nevím čím to bylo.