Solar Orbiter
Re: Solar Orbiter
Pánové, nikde jsem se v článku nedočetl , že je z AsÚ, naopak, je ze serveru astro.cz. Což je přeci něco úplně jiného. Navíc mám nějak averzi k článkům, pod které se neumí nikdo podepsat a tak není se ani na koho obrátit. Kdo je ten anonym "redakce Astro.cz"?
- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4330
- Kontaktovat uživatele:
Při testech byla zjištěna teplotní nepohoda pro dvou vědeckých přístrojů vlivem odrazu slunečního záření od fotovoltaických panelů sondy Solar Orbiter. Přístroje RPW a SoloHI budou opatřeny dodatečnou MLI. Jedná se o malou plochu a datum startu není tímto ohroženo, navíc je startovní okno dlouhé 22 dní.
Čo je MLI?Vaclavik píše:Při testech byla zjištěna teplotní nepohoda pro dvou vědeckých přístrojů vlivem odrazu slunečního záření od fotovoltaických panelů sondy Solar Orbiter. Přístroje RPW a SoloHI budou opatřeny dodatečnou MLI. Jedná se o malou plochu a datum startu není tímto ohroženo, navíc je startovní okno dlouhé 22 dní.
- modelar
- Vesmírný badatel
- Reputace: 39
Viacvrstvova tepelna izolacia (Multi-layer insulation) wikiptpc píše:Čo je MLI?Vaclavik píše:Při testech byla zjištěna teplotní nepohoda pro dvou vědeckých přístrojů vlivem odrazu slunečního záření od fotovoltaických panelů sondy Solar Orbiter. Přístroje RPW a SoloHI budou opatřeny dodatečnou MLI. Jedná se o malou plochu a datum startu není tímto ohroženo, navíc je startovní okno dlouhé 22 dní.
"It was going well until it exploded."
Díky!modelar píše: Viacvrstvova tepelna izolacia (Multi-layer insulation)
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 752
- Kontaktovat uživatele:
Zprávu přeposlal Pavel Suchan, možná měl být uveden on. Díky za zpětnou vazbu, určitě se budu snažit tam co nejvíc psát přímo autory. Pokud jde o zpětnou vazbu, o té bych radši pomlčel. Tohle se lidem z ČAS nepovedlo a oba to víme.milantos píše:Pánové, nikde jsem se v článku nedočetl , že je z AsÚ, naopak, je ze serveru astro.cz. Což je přeci něco úplně jiného. Navíc mám nějak averzi k článkům, pod které se neumí nikdo podepsat a tak není se ani na koho obrátit. Kdo je ten anonym "redakce Astro.cz"?
Jinak se mi dostalo k ruce foto od pana Heinzela a podle všeho použití Ředitel vědeckého direktorátu není tak úplně mimo od ředitel vědeckého programu. Zbytek bychom mohli vyřešit přes Messenger ?
P.S. na cedulce bylo doslova ESA Director of Science (konečně jsem se dostal k fotce) více prosím jinými kanály..
Solar orbiter na palubě transportního letounu Antonov An-124 opustil letiště v Mnichově a míří na Floridu. Jeho cestu můžete sledovat zde.
Během zkoušky rakety Atlas V na startovní rampě, při které se simulují předstartovní činnosti, došlo k neplánovanému oddělení hadice, která zajišťuje chlazení avioniky na horním stupni Centaur. Pro jistotu se tedy raketa vrátí do obslužné věže k další inspekci.
Zdroj
Zdroj