52. díl - Zpět v zemské tíži

Debaty o seriálu Dobývání vesmíru, který vzniká ve spolupráci s videoportálem Stream.cz
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2779
52. díl - Zpět v zemské tíži

Příspěvek od Dugi »

Dnešním tématem je aktuální událost, která se udála před zhruba 12 hodinami a sice přistání kosmické lodi Sojuz TMA-04M. Díl se zaměřuje především na první momenty astronautů po přistání. Uvidíme, jak se divákům bude tohle téma líbit.

Minulý díl nabral do této chvíle 78 658 zhlédnutí a přes odkaz v popisu videa k nám na fórum přišlo 95 návštěv.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Greene
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:
Re: 52. díl - Zpět v zemské tíži

Příspěvek od Greene »

Moc pěkné,pár věci jsem ani nevěděl :)
"Když jsem v kosmické lodi obletěl Zemi, viděl jsem, jak je naše planeta krásná. Lidé, chraňme a rozmnožujme tuto krásu, ale neničme ji!"Jurij Gagarin
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

To mě těší, že se z mých pořadů diváci dozví něco nového :)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Krásný díl. :tlesk:
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Děkuju moc :)
Obrázek

baranka
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baranka »

Greene píše:Moc pěkné,pár věci jsem ani nevěděl :)
No jak je u mě normální mě uteklo všechno. Ještě, že tu máme fórum. Hodně dobrý díl. :palec nahoru:
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Díky, mám radost, že se lidem tenhle díl líbí :)
Obrázek

vai777
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 390

Příspěvek od vai777 »

Tak tomu tedy říkám cvrkot. Informovat videopořadem o události staré pár hodin- to je paráda. Dugi, klobouk dolů!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Paráda. :tlesk: . Na prvních záběrech byla vidět HD kamera. Nevím, co je za problém jí napojit rovnou a vysílat v HD už přenos. Každopádně by to mohlo diváky zajímat, protože vždycky jsou v TV tyhle záběry vidět, ale nikdy k tomu není vysvětlení co se děje a proč.

Témata:
- Ostatky Neila Armstronga spočinuly v moři
- Testy stupně Grasshopper

Hlavní téma:
- Přistání Sojuzu TMA-04M
- Článek o přistání na našem blogu
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Díky, kluci :)
K té kameře, která byla v záběru - jo, ta je dobrá. Důkazem budiž to, že s ní kolega točí reportáže pro Primu :) . Párkrát se mi dostala do ruky a já s ní točil. Je to fakt šikovnej mazlík. :-D
A teď to největší překvapení - kvalita videa (jak je vidět) nebyla dobrá. A pozor - to video bylo na YouTube jako HD! Takže co udělali? Vzali (nekvalitní) SD video a upscalovali ho na HD. Ať se na mně nikdo nezlobí, ale to je prasečina. :x
To, že jde taková kvalita do éteru NASA TV beru, chápu a akceptuju. Ale když zveřejňují záznam, tak by si na té kvalitě měli dát víc záležet. Budu se opakovat, ale když vidím ta krásná (a propracovaná) videa třeba z vývozů Sojuz. na rampu, tak si říkám - proč to nejde i na místě přistání. Takhle to vypadá, jako kdyby to někdo točil mobilem (a to některé mobily vykreslí hezčí obraz). Nevěřím, že by tam měli tak nekvalitní kamery, spíš mi přijde, že to prohánějí přes nějaký brutální konvertor formátů, který rapidně snižuje kvalitu. :(

vai: Nebylo to tak těžké, klíčové bylo, aby byl na YT záznam přistání. Pak už to jde snadno. Ale stejně to nebyl rekord. Pamatuju si, když jsem dělal Noční oblohu z fotek tranzitu Venuše přes Slunce. Úkaz končil lehce před sedmou a kolem deváté už bylo na Streamu video :)
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Dobývání vesmíru“