Pochlubte se!
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: Kerbal Space Progam
Díky, ale já ty obrázky nikde nevidím
A taky děkuju za pochvalu. Můj letový plán má 12 bodů, takže pokud uskutečním něco zajímavého, napíšu o tom 

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
To je divné, mně se normálně ukazují
btw. zkus třeba do budoucna vyzkoušet nějaký jiný imagehsoting. Třeba to pomůže
A určitě informuj o dalších úspěšných misích!

btw. zkus třeba do budoucna vyzkoušet nějaký jiný imagehsoting. Třeba to pomůže

A určitě informuj o dalších úspěšných misích!
- Wopat
- Kosmonaut
Takže dnes pokračovala mise na vypuštění čtyř satelitů do výšky 100 000 m. Ke včerejším dvěma jsem přidal další dva a to tak, že mám mezi všemi krásné rovnoměrné rozestupy. Oběžná dráha nejblíže požadované výšce je 100 001 m, nejdále 100 243 m, nejmenší rozdíl mezi Apoapsidou a Periapsidou je pouhých 50 m a největší kolem 400 m. Tímto prohlašuji misi za úspěšnou

Další bod na programu bylo vypuštění družice na geostacionární oběžnou dráhu. K tomuto účelu jsem postavil ještě větší monstrum než předtím a opět tak nastal problém s konstrukcí rakety, která by byla schopna vynést můj satelit tak vysoko a ještě se s kerbonautem vrátit, nezanechávajíce na oběžné dráze nic jiného, než satelit. Nakonec se vše povedlo a tak jsem úspěšně odstartoval. Zaparkoval jsem na oběžné dráze ve výšce 150 000 m a počkal, až budu na druhé straně planety než je KSC, abych mohl umístit satelit přímo nad něj. Ve správný okamžik jsem provedl zážeh, vytáhl elipsu do požadované výšky a počkal až přeletím k apoapsidě. Tam jsem opět provedl zážeh a ustálil oběžnou dráhu ve výšce 2 869 400 m. V apoapsidě jsem to měl téměř přesně, v periapsidě bohužel o 400 m výš a to po mnoha korekcích. Měl jsem silnější motor a v takové výšce se prováděli jemné korekce špatně. Kvůli mnoha opravám jsem taky nebyl nad KSC, ale trochu východněji. I tak jsem ale slavil úspěch a všem doporučuju si vyzkoušet tam alespoň doletět. Když si zrychlíte čas a pozorujete jak se celý vesmír kolem vás točí a planeta se ani nehne, je to nádhera.

Další bod na programu bylo vypuštění družice na geostacionární oběžnou dráhu. K tomuto účelu jsem postavil ještě větší monstrum než předtím a opět tak nastal problém s konstrukcí rakety, která by byla schopna vynést můj satelit tak vysoko a ještě se s kerbonautem vrátit, nezanechávajíce na oběžné dráze nic jiného, než satelit. Nakonec se vše povedlo a tak jsem úspěšně odstartoval. Zaparkoval jsem na oběžné dráze ve výšce 150 000 m a počkal, až budu na druhé straně planety než je KSC, abych mohl umístit satelit přímo nad něj. Ve správný okamžik jsem provedl zážeh, vytáhl elipsu do požadované výšky a počkal až přeletím k apoapsidě. Tam jsem opět provedl zážeh a ustálil oběžnou dráhu ve výšce 2 869 400 m. V apoapsidě jsem to měl téměř přesně, v periapsidě bohužel o 400 m výš a to po mnoha korekcích. Měl jsem silnější motor a v takové výšce se prováděli jemné korekce špatně. Kvůli mnoha opravám jsem taky nebyl nad KSC, ale trochu východněji. I tak jsem ale slavil úspěch a všem doporučuju si vyzkoušet tam alespoň doletět. Když si zrychlíte čas a pozorujete jak se celý vesmír kolem vás točí a planeta se ani nehne, je to nádhera.

Naposledy upravil(a) Wopat dne 11.9.2012 22:20, celkem upraveno 1 x.
Gratulace ke Kerbostacionárnímu satelitu! Malá rada - takhle jemné korekce dráhy se skvěle provádí pomocí RCS motorů
.
Jinak já se dneska taky pustil do KSP. Ale dlouhá absence se projevila. 4 lety na Mun dopadly katastrofálně - vždycky jsem zvoral přistání a překlopil loď.

Jinak já se dneska taky pustil do KSP. Ale dlouhá absence se projevila. 4 lety na Mun dopadly katastrofálně - vždycky jsem zvoral přistání a překlopil loď.

- Wopat
- Kosmonaut
Díky za radu, RCS trysky mě vůbec nenapadly. Zítra další mise
Ještě se rozhoduju mezi vytvořením malé orbitální stanice nad Munem nebo dosažení oběžné dráhy Minmusu.

- Wopat
- Kosmonaut
Moje nová orbitální stanice nad povrchem Munu:

MRO - Mun Reconnaissance Orbiter
Ke srovnání oběžné dráhy jsem použil RCS a i tak to bylo hodně citlivé a složité na přesnost. Díky za včerejší radu Dugi, dneska se hodila

MRO - Mun Reconnaissance Orbiter

Ke srovnání oběžné dráhy jsem použil RCS a i tak to bylo hodně citlivé a složité na přesnost. Díky za včerejší radu Dugi, dneska se hodila

Pěkná - ta je asi z nějakého addonu, co? 

- Wopat
- Kosmonaut
Ne, ne, všechno to jsou stock parts. Jestli chceš, napíšu ti seznam dílů... Ty jakože solární panely byly původně ještě trochu delší, ale při startu z Kerbinu se to pořád klátilo na stranu, tak jsem to zkrátil.
A jo takhle - to jsou jakoby díly na křídla, jo? Tak to je geniální!
- Wopat
- Kosmonaut
Ještě si dovolím jednu fotku, aby bylo vidět z jakých dílů jsem stavěl...