Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od mager42 »

Presne tak zalezi ktera soucastka se pouziva pro ovladani - pouzivat mechjeb jako soucastku pro ovladani nedoporucuji.
Proto je treba mit to core nekde dopredu.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

mager42: potvrzeno, ověřeno, na poloze mechjebu nezáleží, pokud je core správně orientováno. Zase jsem o něco moudřejší.
Pokky
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Pokky »

BoboChrobo: Jak jsi docílil vztlaku u toho raketoplánu, pokaždé jak jsem se snažil postavit raketoplán v Vehicle Assembly Buildingu mi křídla nevytvářela vztlak.
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mager42 »

Kridla v ciste verzi KSP vztlak nevytvari je treba ho docilit jejich naklonenim, proto pokud chces aby se raketoplan zvedl z ranveje po par metrech musi byt predni kolo vys nez ta zadni. A taky tech kridel musi byt dostatek na danou hmotnost. Pokud chces realne chovani je na to rozsireni.
http://forum.kerbalspaceprogram.com/thr ... ets-1-7-14
Pokky
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Pokky »

Pokud stavím letadlo v hangáru na letadla tak tam vše funguje normálně, ale já se ptal na stavbu v budově VAB v tom hangáru primárně na rakety. Jelikož raketoplán mi pokaždé při návratu do atmosféry nechtěl letět ... jeho křídla nevytvářela vztlak a ani při konstrukci to neukazuje vektor vztlaku.
BoboChrobo
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od BoboChrobo »

Pokky píše:BoboChrobo: Jak jsi docílil vztlaku u toho raketoplánu, pokaždé jak jsem se snažil postavit raketoplán v Vehicle Assembly Buildingu mi křídla nevytvářela vztlak.
To je zvláštní. Já ho stavěl v SPH. Možná součástky ve VABu nevytváří vztlak, nevím. :krčící rameny:
Pokky
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Pokky »

Aha, já právě myslel žes to stavěl ve VABu, podle screenů to tak vypadá.
Pokky
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Pokky »

Chtěl bych se s vámi podělit s mými úspěchy v KSP

Při sestupu mého vozítka Rover, došlo k nehodě a bylo poškozené kolo, Ale díky odhlodání servisu opravit vše za každých okolností, vyslala společnost na výrobu roverů k Duně opravnou četu tří Kerbalů, kteří se po cca. 500 dnech úspěšně vrátily zpět na Kerbin.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Moje vesmírná stanice KSS, inspirovaná MIRem
Obrázek
Obrázek

Kerbounauti na Munu s lunárním vozítkem
Obrázek
Obrázek

Sonda s Roverem na Laythe
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Pokky: Krásná práce! Jen tak dál :-D

Já přináším jen rychlou zprávu z Kuska. Osadníkům na Laythe dorazil konečně poslední balíček. Meziplanetární poštovní služba měla trošičku zpoždění, protože se prý listonoši bojí psů. Namítli jsme, že tam psi nejsou, protože kdyby byli, slyšeli by je štěkat. Na to listonoši odvětili, že štěkajících psů se nebojí, protože pes, který štěká, nekouše! A když tam neslyšeli žádného psa štěkat, logicky se báli, že by je tam nějaký mohl pokousat!
Nu, každopádně, balíček nakonec dorazil. A co to bylo? SSTO s vertikálním startem i přistáním pro 4 osoby.

rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32

Příspěvek od rexino »

Tak polročné písomky zvládnute a ja som si pustil KSP. Kerbonaution sa mi veľmi nechcelo rozohrávať a povedal som si že skúsim postaviť lietadlo. Aby bolo jasne, ani jedno moje lietadiel čo som kedy staval v KSP neletelo viac ako 5 minut a aj keď letelo vživote som nepristál :lol: . V novej verzii som našiel nové motory podobne Skylonu a tak som sa rozhodol postaviť si skylon. Od včera som na ňom pracoval a všetky pokusy boli márne. Vždy sa buď ani neodlepil od zeme, a keď hej tak na orbitu to nedotiahol. Dnes po 3 hodinách hrania (už mi to liezlo na nervy :lol: ) som zrejme konečne našiel optimálny design. Dámi a páni.. predstavujem vám Skylon ala KSP :lol:
Obrázek
Obrázek
Mal obrovske krídla, keďže vždy som dával menšie a nikdy to nevychádzalo. Zrejme nie je najkrajší ale čo už. Pri štarte 6 "SABRE" motorov nestačilo a tak som si na tlačitko 1 nastavil zmenu na oxidizer namiesto vzduchu. To zdvihne výkon a s tým to vzlietlo. Neskutočne ma prekvapili letové vlastnosti. S tak veľkými krídlami reagovalo lietadlo na každy povel rýchlo a "nekládlo odpor". Asi 20 sekund po vzlietnuti som prepol na čerpanie vzduchu a na väčšie prekvapenie to fungovalo :o :o . Ono to išlo ďalej. Vďaka veľkému množstvu nasávačov vzduchu som doletel do výšky skoro 20 km iba na vzduch a nabral som slušnú rýchlosť smerom na orbitu. Po 20km nastúpili motory na oxidizer. Skylon sa stal takmer neovládateľným ale (bohužial nedal som baterky a solárne panely) dalo sa to nejako upilotovať. Neskutočné prekvapenie nastalo keď som sa dostal na orbitu aj s zvyšnim palivom ...
Obrázek
Skylon mal iba malé RCS trisky ktoré neboli účinne a elektrina pre SAS nebola. Deorbit som urobil veľmi zložito ale po pár autosave sa podarilo. Nakoniec som urobil deorbit ktorý vyšiel. Pri re-entry bol Skylon nekontrolovateľný a točil sa ako besný. Na pristávaciu dráhu to bolo celkom blízko. Bol som už vo výške 5000m a stále som mal dostatok paliva na zapnutie Sabre a doletenie na letisko. Stačili 2 SABRE motory pretože to lietadlo naozaj plachtilo neskutočne.
Obrázek
Nechcelo sa mi ale lietať na dráhu a skúsil som pristať na trávu. Bohužial screen sa mi vymazal ale ja som prvý krat v historii KSP pristal s lietadlom a to s takýmto obrom. A to na krivej tráve a bez paliva. A neskutočne hladko a bez elektriny. Ovládateľnosť a plachtenie má to lietadlo neskutočné a ja nechápem že to vyšlo. Určite bude treba lietadlo vylepšiť... pridať baterky, solárne panely ale aj tak ma to neskutočne prekvapilo že funguje :lol:

//prepáčte keď som čital spätne tento text tak tu je celkom dosť chýb tak sa ospravedlňujem ale zo školy som totálne vyčerpaný a je už večer a nemám silu to opravovať :) dúfam že pochopíte, možno zajtra to opravím a viem že toto lietadlo nie je žiadna senzácia ale pre mňa to znamená veľa pretože je to moje prvé lietadlo čo funguje v KSP :lol:
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“