Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Patas25
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od Patas25 »

Souhlasím a když se ti to nepovede zadokovat v jedné rovině,není nic lehčího, než modul odpojit, vycouvat trochu v jedné ose a pomocí Q nebo E jednoduše loď natočit, tak aby to vypadalo. Když do ničeho nedrbneš, nebo neuletíš jiným směrem, neměl by být opravdu žádný problém.
Ataman
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 1

Příspěvek od Ataman »

Ale jo, to já chápu, mody používám jen dva - Procedural Fairings a Kosmos pack - ten kvůli tomu zubatýmu dokovacímu portu. Nemám problém se setkáním dvou tělěs, ale po zadokování je mám vždycky o kousek pootočený, třebas jen neznatelně(o stupeň či dva), ale pootčený sou. Holt mám asi ruce gramlavý.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Dnes se mi povedl postavit opravdový skvost, po kterém jsem vždycky toužil. K uskutečnění těchto ambicí jsem využil pomoci dvou addonů - KW Rocketry a SDHI Service Module System. KW Rocketry všichni určitě znají. Těm kdo ještě neměli tu čest potkat se s SDHI jen v krátkosti popíšu, že jde o servisní modul ke standardní lodi pro tříčlennou posádku Mk1-2 Command Pod. Balíček obsahuje servisní modul, tepelný štít (těžký jako prase :lol: ), aerodynamické kryty pro servisní i návratový modul, dva typy dokovacích portů (Clamp-O-Tron a americký CBM) s integrovanými brzdícími i hlavními padáky a nakonec také adaptér pro připojení k raketě. Musím říct, že je to opravdu zdařilý addon. Ale dost o něm.

Mým výtvorem je loď Orion a raketa SLS. Mám z ní obrovskou radost, protože nejenže dobře vypadá, ale může se chlubit opravdu výbornými parametry, ačkoli jsem nepoužil žádné nereálné nesmysly.

Raketa SLS na startovní rampě. Poprvé v životě jsem použil monstrózní nádrže o průměru 3 metry a to jen proto, abych mohl vytvořit kuželovitý přechod mezi širším prvním stupněm a užší lodí. Prostě to musí vypadat ;) Celková hmotnost kolosu je 555 tun. Záchranná věžička je z ocasního dílu pro letadla a je plně funkční! Testoval jsem ji jak při aktivaci ze země tak během letu, kdy jsem nechal raketu vybouchnout a fungovala perfektně. Stihla odnést kabinu od nebezpečného výbuchu a maximální přetížení bylo jen něco přes 6G. Při aktivaci ze země vynese kabinu do výšky přibližně 1 km.

Oddělení postranních boostrů probíhá už v 8 kilometrech.

Oddělení horního stupně. Raketa SLS vynesla bez problémů loď i s horním stupněm na dráhu 400 x 400 kilometrů a ještě jí nemálo paliva zbylo. Tento výkon mě donutil, abych z ní příště dodělal i nákladní verzi s třímetrovým aerodynamickým krytem.

Oddělení záchranné věžičky a aerodynamických krytů kabiny a servisního modulu. Jen záchranná věžička s horním krytem váží 5 tun :lol:

Loď Orion s připojeným horním stupněm. Na tom jsem si dal obzvlášť záležet. Jeho vzhled na obrázcích konceptů byl ve skutečnosti důvodem, proč jsem to celé stavěl. Moc se mi líbí. Hmotnost této sestavy je 26 tun a horní stupeň poskytne delta v 1377 m/s.

Loď Orion na oběžné dráze. Ta poskytne delta v 1440 m/s. V kombinaci s horním stupněm už je to na pořádné výlety do vesmírných dálav.

Tepelný štít je moc povedený a dodává lodi během sestupu atmosférou mnohem hezčí vzhled.

Nejdříve se aktivují dva brzdící padáčky...

...a po jejich odstřelení se otevřou tři hlavní padáky. Povšimněte si typického zavěšení mimo osu lodi.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Fakt nádhera. Na startovní rampě vypadá opravdu luxusně! :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Matyn
Zkušený vesmírný průzkumník
Zkušený vesmírný průzkumník

Příspěvek od Matyn »

Dokonalé :slint: :slint: :slint:
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
Pajas747
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Pajas747 »

Neskutečné! Addony nemusím, ale pro tentokrát nejspíš udělám vyjímku :slint:
Patas25
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Patas25 »

Pánové, měl bych ještě takový dotaz, který mi připomněl ten tepelný štít. Vám vstup do atmosféry někdy zničil loď? Já ať vstupuji pod jakým úhlem, jakoukoliv rychlostí, vždy mi stroje přežijou (možná jen solární panely uletí) Jako nikdy se mi nestalo, že by se mi loď zničila a celé jsem to ubrzdil pomocí dvou - čtyř padáků, podle velikosti modulu.
Fidas
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Fidas »

Patas25: Existuje mod Deadly reentry, který způsobuje že se stroje při průchodu atmosférou zahřívají a pokud nemají tepelný štít tak explodují. Ve vanilla verzi se tohle nestane.

Wopat: Pěkně! Velice povedené :tlesk:
BoboChrobo
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od BoboChrobo »

Patas25 píše:Mám jen takový technický dotaz. Kolik máš konkrétně FPS při manipulaci s touto lodí?
Heh, je to bída. Ani s ní nemusím manipulovat, stačí se jen přiblížit a FPS spadne na 13!
Ataman píše:Kurňa chlapi, jak to děláte, že se vám to povede zadokovat v jedný rovině?
Dělám to od oka. Když se na to kouknu blíže, tak to sem-tam těch 1-2° mimo je. Ze začátku jsem taky používal mechjeb, ale jak jsem zjistil, jak se které věci dělají, začal jsem to pilotovat "na ruku", a jak píše wopat, na mechjeb nebo jiné srandy si už ani nevzpomenu. Stačí mi mapa a navball. Pomoc ti může poskytnout třeba tento addon(pro přesné zadokování). Už ho tady někdo myslím zmiňoval.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Jak jsem včera slíbil, tak plním. Svou raketu SLS jsem opatřil silným třetím stupněm a ihned jsem ji využil pro misi na Mun.

SLS v nejsilnější variantě. Dokáže na nízkou oběžnou dráhu vynést 60 tun!!! Přál bych vám vidět ten start. Zvedá se pěkně zlehoučka a pomalu. Je hrozně těžká a ty tři motory mají co dělat :lol: Ale raketa je hezky stabilní a za chvilku začne zrychlovat.

Oddělení třetího stupně s nákladem.

Oddělení aerodynamického krytu. Pod ním se skrývá můj nový a asi nejhezčí munární lander, jaký jsem kdy postavil. Spolu s třetím stupněm váží 59 tun.

Startovat s lodí Orion na nízkou oběžnou dráhu na špici SLS by byla hloupost, tak jsem chtěl postavit Ares I. Jenže jsem neměl SRB pro první stupeň a i když vím, že je obsažen v American Packu, nechtěl jsem jej už stahovat. Kdoví v jakém to je stavu, už to nebylo hrozně dlouho aktualizováno. Takže jsem postavil Deltu IV Heavy :) Je hrozně silná a ten druhý stupeň nebyl vůbec potřeba. Příště jej alespoň zmenším na polovinu.

Po spojení Orionu s landerem se celá sestava vydala k Munu. Ten mohutný raketový stupeň mohl celé sestavě udělit delta v až 2605 m/s! K výletům na Mun je to teda docela plýtvání :lol: Když vezmu v potaz palivové zásoby Orionu, landeru i třetího stupně SLS, myslím, že bych mohl bez problémů zvládnout cestu na Dres a zpátky.

Přistání na Munu. V nádrži přistávacího modulu zbyla ještě necelá polovina paliva.

A konečně start po kterém následovalo setkání na orbitě Munu, odhození munárního modulu na kolizní dráhu a let zpět na Kerbin. Po zadokování mi tentokrát v nádržích tohohle drobka zbyla více než polovina. Ty malinké motory jsou k nezaplacení.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“