Pochlubte se!
- modelar
- Vesmírný badatel
- Reputace: 39
Re: Kerbal Space Progam
gratulujem k úspechu
mne sa zatiaľ podarilo priblížiť k druhej planéte od kerbolu, ale na orbitu som sa nedostal, chýbalo mi palivo
. Večer ešte niečo skúsim, asi potrebujem väčšiu raketu 

"It was going well until it exploded."
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Gratulace!
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Gratuluji, pěkný výkon! Až ty chudáky dostaneš zpátky, pogratuluju ti dvakrát
To tam je všude taková nudná rovina, nebo jsi zrovna přistál na nějaké bezpečné planině? Sakra, jak já se těším...

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
No hurá. Konečně jsem přistál na Munu (a nepřeklopil se). Celá tříčlenná posádka si zkusila měsíční chůzi. A že při přistání bylo problémů. Nejdříve mi nešla odpojit prázdná nádrž a tak nešlo brzdit. Povedlo se to až v pěti kilometrech nad povrchem. Rychlost byla celkem vysoká a já si vybral motory s malým tahem abych mohl brzdit pěkně pomalu. No a když jsem už viděl povrch tak mi došlo že mám velkou horizontální rychlost a že se překlopím. Takže jsem musel vystoupat a zkusit to znova. Povedlo se. Dál. Stáhl jsem si 0.17 a je to super. Hlavně kabina a kerbální soustava. Jsem docela zvědavej co daj do 0.18. 

Gratulace k přistání, já se s 0.17 zatím pomalu seznamuju. Ale souhlasím s tím, že je to super. 

- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Dnes jsem nebyl moc úspěšný.
Pokusil jsem se o přistání na měsíci Ika. Přistál jsem a prošel jsem se po povrchu. Poté jsem chtěl přistát s Jebediahem, abych ho mohl vzít domů. Přistání jsem naplánoval celkem dobře. Bohužel mi nestačilo palivo a při sestupu Jeb musel vyskočit z kabiny a přistát pomocí svého jetpacku. Na měsíci byla tma a já jsem špatně odhadl výšku a kerbonaut pád nepřežil. Čest jeho památce. Rozhodl jsem se, že vyzkouším svoji raketu a poletím zpět. Po zrychlení času se přistávací modul rozpadnul. Ach jo. 

Zkoušel jste někdo řídit celý let z kabiny ? Já jo a všichni kerbonauti se roztříštili o zem .
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Dnes jsem potřeboval vyzkoušet svoje rakety z verze 0.16, abych věděl, jestli s nimi můžu počítat i v 0.17. Jako testovací let jsem si zvolil cestu Minmus a zpět. Už při zakulacování orbity kolem Kerbinu jsem zjistil, že palivo ubývá značně rychleji, než jsem byl zvyklý. A tak na zážeh k Minmusu už jsem musel použít lander, přičemž dříve jsem měl ještě jeden stupeň rakety, se kterým jsem i přistával a odhazoval jej až kousek nad povrchem. Měl jsem dojem, že i aerodynamické vlastnosti jsou trochu horší. K Minmusu jsem tudíž letěl s poslední čtvrtinou nádrže. Následoval však obrovský úspěch. Byl to teprve můj třetí let k tomuto měsíci. První mi trval kolem 120 dní, druhý dokonce necelých 200! Dneska jsem dosedl na povrch už v desátem dni. A protože jsem měl málo paliva, zkusil jsem to pouze pomocí RCS a povedlo se! Navíc v noci a do hornatého terénu
Nevěřil jsem
Pak jsem odstartoval a motor nechal běžet až do doby, než si mě svou gravitací přitáhl Kerbin. Zkusil jsem brzdit opět pomocí RCS, abych upravil trajektorii na přistání a Periapsidu jsem dostal až na cca 80 000 m. To vše s jednou malou RCS nádrží. Těch pár kilometrů už jsem jenom lehce doladil motorem landeru a mířil domů. Po přístání na Kerbinu jsem měl ještě malinkou kapku v nádrži a MET ukazoval 13 dní 10 h 28 min 31 sec. To vše bez MechJebu
Takže i když jsem byl ze začátku zklamaný jinými vlastnostmi rakety, tenhle velký osobní úspěch mi to vynahradil a s radostí hážu staré rakety do koše. Jdu stavět bezpilotní sondu k Eve 

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Tak to je fakt úspěch! Gratulace!