CRS-7 (SpX-7)
Re: CRS-7 (SpX-7)
Z Muskova twitteru.Falcon 9 experienced a problem shortly before first stage shutdown. Will provide more info as soon as we review the data.
Jednoduché vysvětlení vždy následuje až po složitém řešení.
-
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 4
Zda se mi že na 16 vteřině, jsou vidět přistaváci nohy, ktery se zřejmě díky neobvyklému namáhání (rázy způsobené výbuchem) otevřely, to by napovídalo, že spodek rakety byl po prvním výbuchu v pořádku. Hned potom to vypadá jako rozstřikující se palivo, které se ani nevznítilo, ale jen se vypařuje, nezdá se mi, že by se takhle choval kouř.
v strede medzi troskami nieco rotuje ,nieco ako padak. 
v case T + 2:23 sa odpojila horna nakladova cast ?.

v case T + 2:23 sa odpojila horna nakladova cast ?.
Naposledy upravil(a) marekS dne 28.6.2015 16:56, celkem upraveno 1 x.
Já bych tipoval, že z nějakého důvodu byla narušena nádrž z kapalným kyslíkem horního stupně, nebo se možná chybně spustil jeho motor.vai777 píše:Na ofiko záznamu se po explozi kolem 24:20 objeví u spodního okraje něco, co vypadá jako padáková sekvence.
Dragon to asi přežil.
Vzhledem k době, kdy se to stalo (teď narážím na jeden ze svých předchozích postů a kaju se), to vypadá fakt na problém 1. stupně. Strukturální porucha? Harmonické rezonance?
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Teď by mě zajímalo, jaký to bude mít dopad na ISS z hlediska logistiky a dalších pilotovaných letů a taky jestli to pohne s CCP kvůli ztrátě IDA.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Tak to je v prdeli.dufam ze ISS nebudu muset nakoniec evakouvat.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Vidíte taky v čase 2:22 Dragon jak se pohybuje z pohledu kamery z 1 přes 12 na 11 hodinu? 

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Možné je momentálně všechno. Chvíli před explozí (tedy spíš rozpadem) Falcona začalo promývání Merlinu 1D Vac. kapalným kyslíkem. Možná je nějaká spojitost?jakubh píše:Já bych tipoval, že z nějakého důvodu byla narušena nádrž z kapalným kyslíkem horního stupně, nebo se možná chybně spustil jeho motor.
Doporučuju pustit si klip z exploze na slowmo (třeba tady), je to hodně zajímavá podívaná...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong