Artemis 1 (EM-1)
Re: Artemis 1 (EM-1)
je neplánované, poslouchám paralelně NSF stream - tak možná se pletou to nevímStepan píše: 29.8.2022 13:27 Na blogu se píše, že je plánované, ale taky mám za to, že plánovaná je t-10

edit:" T-40 minutes and holding. Team to discuss for 10 minutes with Launch Director." - 10 minut na diskuzi s řídícím letu.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12066
SCRUB
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
volně bychom to mohli brát jako WDR5
Nejbližší náhradní termín je 2.9.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12066
Problémový ventil na odpadním (bleed) potrubí paliva.
Jaký to “jednoduchý” motor.

---
Jim Free Bill Nelson k dnešnímu SCRUBu: “…We are stressing and testing this rocket and this spacecraft in a way that you never do it with the human crew onboard, thats a purpose of the test flight” - no nevím jestli je engine bleed něco mimo letovou obálku, měl jsem pocit že bez toho tento motor nejde nahodit
“Testujeme a stresujeme (dostáváme na limit) raketu tak jak nebudeme nikdy s posádkou na palubě, to je úkolem testovacího letu” velmi volně
Edit: ti dva se mě pletou

“Testujeme a stresujeme (dostáváme na limit) raketu tak jak nebudeme nikdy s posádkou na palubě, to je úkolem testovacího letu” velmi volně
Edit: ti dva se mě pletou

Naposledy upravil(a) Tjov dne 29.8.2022 20:48, celkem upraveno 1 x.
- AS504
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 139
Mne to prijde, ze toto prohlaseni je spis pro management / politiky / media / verejnost, nez pro techniky, jako pro uklidneni.
Aspon na nekterych projektech jsem to zazil, kdyz par failujicich testu se okomentovavalo v podobnem duchu: testujeme zarizeni nad ramce bezneho pouzivani.
Aspon na nekterych projektech jsem to zazil, kdyz par failujicich testu se okomentovavalo v podobnem duchu: testujeme zarizeni nad ramce bezneho pouzivani.
Sam 

Platí informace od Tomáše Přibyla, v jednom z pořadů Meteor, že garance na systém ukončení letu je jenom 20 dnů, a pak musí Artemis zpátky do haly?
Další start je v pátek, zbyde čas ještě na další pokus?
https://dvojka.rozhlas.cz/meteor-o-navr ... zd-8748028
Další start je v pátek, zbyde čas ještě na další pokus?
https://dvojka.rozhlas.cz/meteor-o-navr ... zd-8748028
- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4694
- Kontaktovat uživatele:
Co je systém ukončení letu?Dunnk píše: 29.8.2022 19:27 Platí informace od Tomáše Přibyla, v jednom z pořadů Meteor, že garance na systém ukončení letu je jenom 20 dnů, a pak musí Artemis zpátky do haly?
- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4694
- Kontaktovat uživatele:
Mirku motor to není vůbec jednoduchý. Ale vím kam narážíš. Nuže představ nám ve stejném funkčním detailu motor Raptror nebo Merlin.Pospíšil píše: 29.8.2022 16:52 Problémový ventil na odpadním (bleed) potrubí paliva.