Orbiter
Re: Orbiter
[quote="Andrej"]
Ospravedlňujem sa ... Ten príspevok som akosi prehliadol.
Aby som nebol OT, tak som si stiahol Deep Impact misiu. Manuál dlhý jak sviňa
To bude nadlho ...
S tím raketoplánem jsi se už naučil super. K přistání jsem se ještě nedostal...
Ten raketodrom na obrázku je který prosím tě?

Aby som nebol OT, tak som si stiahol Deep Impact misiu. Manuál dlhý jak sviňa

S tím raketoplánem jsi se už naučil super. K přistání jsem se ještě nedostal...
Ten raketodrom na obrázku je který prosím tě?
Je to balík Delta II Missions, stiahnúť si ju môžeš tu: http://www.orbithangar.com/searchid.php?ID=3451 a potom aj Vol.2. Pridá ti tam aj ten štartovací komplex a ten je na leteckej základni Air Force Station, juhovýchodne od Kennedyho vesmírneho strediska hneď vedľa tej kratšej ranveje, čo je v základnej mape v Orbiteri.
S raketoplánom pristávam klasicky ako s DeltaGliderom, čiže priamo. Nerobím tie dve pravotočivé a ľavotočivé zákruty ako v skutočnosti. Samozrejme s pristanim v KSC, niekedy sa mi podarí na prvý krát, niekedy urobím ešte jeden okruh nad strediskom aby som znížil rýchlosť a výšku.
S raketoplánom pristávam klasicky ako s DeltaGliderom, čiže priamo. Nerobím tie dve pravotočivé a ľavotočivé zákruty ako v skutočnosti. Samozrejme s pristanim v KSC, niekedy sa mi podarí na prvý krát, niekedy urobím ešte jeden okruh nad strediskom aby som znížil rýchlosť a výšku.
Vypadá to taky dobře. Moc času nemůžu trávit u PC a tak lítám jen tak rekreačně - občas. Vsoučasnosti se pokouším lítat se Sojuzem na ISS a zpět. Ladím přibližovací manévry, spojování a přistávání. Trefit přistávací oblast se mi moc nedaří. Procházím návody a manuály, kde se dá dozvědět, na jak dlouho a kdy přesně zapálit brzdící motor, abych přistál v dané oblasti. Mám taky problém s výdrží paliva. Když dohoním ISS a zadokuju, vcelku se mi to daří přesně, bez zbytečných manévrů, tak mi přesto nezbývá dost paliva na návrat na zem...
Asi dělám někde chybu, nebo ten symulátor není dost realistický...
Každopádně víc studuji a scháním podklady, jak lítat s Orbiterem, než lítám...
Asi dělám někde chybu, nebo ten symulátor není dost realistický...

Každopádně víc studuji a scháním podklady, jak lítat s Orbiterem, než lítám...
Na začiatku som aj ja mal problémy s palivom
A niekedy ešte dnes, keď to niekedy nevychytám, tak to mám fakt natesno aby som splnil celú misiu. S raketou je to celkom sranda hlavne pri štarte. Sojuz som neskúšal, ja lietavam s raketou Ares s kozmickou loďou Orion. Je to o niečom inom ako pri raketopláne, aspoň teda ja mám ten pocit. Štarty sa mi dlho nedarili, kým som spravil ostrý štart rakety Ares, tak som päť krát testoval štart
.
Práve teraz som akurát zadokoval s Orionom na ISS, tak sa pochválim aj s obrázkami
Inak som to celkom rýchlo zvládol, štart prebehol 2. jan 2013 14:15 UTC a dokoval som 3. jan 2013 6:57 UTC (samozrejme myslím reálny čas v hre, nie hrací čas, to by som bol iný maník keby som to tak dlho hral bez prerušenia
)

tentokrát sa mi štart podaril pomerne presne, RInc len 0,35°po vypnutí motorov po navedení na parkovačku

Práve teraz som akurát zadokoval s Orionom na ISS, tak sa pochválim aj s obrázkami

Inak som to celkom rýchlo zvládol, štart prebehol 2. jan 2013 14:15 UTC a dokoval som 3. jan 2013 6:57 UTC (samozrejme myslím reálny čas v hre, nie hrací čas, to by som bol iný maník keby som to tak dlho hral bez prerušenia

tentokrát sa mi štart podaril pomerne presne, RInc len 0,35°po vypnutí motorov po navedení na parkovačku

S tím Orionem na ISS to vzal pěkně šupem.
Je pravda, že to není takový problem to zvládnout rychle. Já jsem taky od startu k přistání na ISS zvládnul během 24 hodin.
Pokusim se sem dát taky obrázky, až na to přijdu jak.
Zeptám se tě rovnou, poraď jak mám v Orbiteru udělat obrázek z právě probíhající simulace, jako děláš ty?
Na tvém letu Oriona si nejde nevšimnout parametrů oběžné dráhy po startu. Gratuluji k nádherné kruhové dráze ve výšce 151 km. Na to, že jsi byl oproti ISS dost nízko, to tě muselo stát hodně paliva k přistání na ISS. Kolik ti zůstalo v nádrži, když jsi zadokoval? Bude ti to stačit i pro návrat z oběžné dráhy?
Je pravda, že to není takový problem to zvládnout rychle. Já jsem taky od startu k přistání na ISS zvládnul během 24 hodin.
Pokusim se sem dát taky obrázky, až na to přijdu jak.
Zeptám se tě rovnou, poraď jak mám v Orbiteru udělat obrázek z právě probíhající simulace, jako děláš ty?
Na tvém letu Oriona si nejde nevšimnout parametrů oběžné dráhy po startu. Gratuluji k nádherné kruhové dráze ve výšce 151 km. Na to, že jsi byl oproti ISS dost nízko, to tě muselo stát hodně paliva k přistání na ISS. Kolik ti zůstalo v nádrži, když jsi zadokoval? Bude ti to stačit i pro návrat z oběžné dráhy?
Je pravda, že tentokrát som zaparkoval nižšie ako obvykle. Inokedy sa snažím aby som zostal vyššie ako 200 km. Paliva som k ceste k ISS moc neminul, pri návrate neminiem o moc viac ako pri lete k ISS, takže myslím, že mi palivo bude stačiť. Aktuálny stav paliva viď obrázok:

Obrázky robím pomocou programu Fraps. Nastavím si v ňom klávesu, ktorou sa spraví screenshot a ten sa uloží medzitým do určeného priečinka. Klávesu je treba zvoliť tú, ktorú v hre nie je treba, resp. nemá žiadnu funkciu. Ja mám použitú klávesu F10 na obrázky. Po skončení hry sú všetky obrázky pekne uložené v priečinku
Medzitým som si spravil "rekreačný" let s DeltaGliderom na orbitálnu stanicu MIR

a pohľad z paluby DeltaGlideru odparkovaného na MIRe

Obrázky robím pomocou programu Fraps. Nastavím si v ňom klávesu, ktorou sa spraví screenshot a ten sa uloží medzitým do určeného priečinka. Klávesu je treba zvoliť tú, ktorú v hre nie je treba, resp. nemá žiadnu funkciu. Ja mám použitú klávesu F10 na obrázky. Po skončení hry sú všetky obrázky pekne uložené v priečinku

Medzitým som si spravil "rekreačný" let s DeltaGliderom na orbitálnu stanicu MIR

a pohľad z paluby DeltaGlideru odparkovaného na MIRe

Pěkně si lítáš.
Ten prográmek Fraps si zkusim sehnat, abych se mohl taky pochlubit.
Díky.
Ten prográmek Fraps si zkusim sehnat, abych se mohl taky pochlubit.
Díky.
Díky Andrejovi se mohu také pochlubit toulkami po oběžné dráze kolem Země.
Začal jsem s první expedicí na ISS. Koncem roku 2000 byla ISS se stavbou v začátcích.
Start Sojuzu TM-31 a usazení na parkovací oběžné dráze, proběhl plně automaticky. Po nezbytných mánévrech, kdy se srovnala úhlová odchylka orbitu s ISS a synchronizovaly se oběhy, mohlo dojít k závěrečným přibližovacím manévrům.

Začal jsem s první expedicí na ISS. Koncem roku 2000 byla ISS se stavbou v začátcích.
Start Sojuzu TM-31 a usazení na parkovací oběžné dráze, proběhl plně automaticky. Po nezbytných mánévrech, kdy se srovnala úhlová odchylka orbitu s ISS a synchronizovaly se oběhy, mohlo dojít k závěrečným přibližovacím manévrům.

Sojuz TM-31 přistál na spodním spojovacím uzlu modulu Zarja druhý den po startu.
Ve reálu vesmírné lodě cestují k ISS obvykle dva dny. Já jsem to trochu uspěchal a proto jsem spotřeboval hodně paliva. 191 kg paliva není moc a obávám se, že mi to na návrat na Zem nebude stačit... To poznám, až budu přistávat.

Pohled z "paluby" zaparkovaného Sojuzu na modul Zarja.

Ve reálu vesmírné lodě cestují k ISS obvykle dva dny. Já jsem to trochu uspěchal a proto jsem spotřeboval hodně paliva. 191 kg paliva není moc a obávám se, že mi to na návrat na Zem nebude stačit... To poznám, až budu přistávat.

Pohled z "paluby" zaparkovaného Sojuzu na modul Zarja.