Orbiter

Sem patří debata o nejrůznějších počíatčových hrách s kosmonautickou tématikou.
Odpovědět
Premet229
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Re: Orbiter

Příspěvek od Premet229 »

[quote="Andrej"]:oops: Ospravedlňujem sa ... Ten príspevok som akosi prehliadol.

Aby som nebol OT, tak som si stiahol Deep Impact misiu. Manuál dlhý jak sviňa :lol: To bude nadlho ...

S tím raketoplánem jsi se už naučil super. K přistání jsem se ještě nedostal...

Ten raketodrom na obrázku je který prosím tě?
Andrej
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Andrej »

Je to balík Delta II Missions, stiahnúť si ju môžeš tu: http://www.orbithangar.com/searchid.php?ID=3451 a potom aj Vol.2. Pridá ti tam aj ten štartovací komplex a ten je na leteckej základni Air Force Station, juhovýchodne od Kennedyho vesmírneho strediska hneď vedľa tej kratšej ranveje, čo je v základnej mape v Orbiteri.

S raketoplánom pristávam klasicky ako s DeltaGliderom, čiže priamo. Nerobím tie dve pravotočivé a ľavotočivé zákruty ako v skutočnosti. Samozrejme s pristanim v KSC, niekedy sa mi podarí na prvý krát, niekedy urobím ešte jeden okruh nad strediskom aby som znížil rýchlosť a výšku.
Premet229
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Premet229 »

Vypadá to taky dobře. Moc času nemůžu trávit u PC a tak lítám jen tak rekreačně - občas. Vsoučasnosti se pokouším lítat se Sojuzem na ISS a zpět. Ladím přibližovací manévry, spojování a přistávání. Trefit přistávací oblast se mi moc nedaří. Procházím návody a manuály, kde se dá dozvědět, na jak dlouho a kdy přesně zapálit brzdící motor, abych přistál v dané oblasti. Mám taky problém s výdrží paliva. Když dohoním ISS a zadokuju, vcelku se mi to daří přesně, bez zbytečných manévrů, tak mi přesto nezbývá dost paliva na návrat na zem...
Asi dělám někde chybu, nebo ten symulátor není dost realistický... :)
Každopádně víc studuji a scháním podklady, jak lítat s Orbiterem, než lítám...
Andrej
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Andrej »

Na začiatku som aj ja mal problémy s palivom :) A niekedy ešte dnes, keď to niekedy nevychytám, tak to mám fakt natesno aby som splnil celú misiu. S raketou je to celkom sranda hlavne pri štarte. Sojuz som neskúšal, ja lietavam s raketou Ares s kozmickou loďou Orion. Je to o niečom inom ako pri raketopláne, aspoň teda ja mám ten pocit. Štarty sa mi dlho nedarili, kým som spravil ostrý štart rakety Ares, tak som päť krát testoval štart :lol: .

Práve teraz som akurát zadokoval s Orionom na ISS, tak sa pochválim aj s obrázkami :)

Inak som to celkom rýchlo zvládol, štart prebehol 2. jan 2013 14:15 UTC a dokoval som 3. jan 2013 6:57 UTC (samozrejme myslím reálny čas v hre, nie hrací čas, to by som bol iný maník keby som to tak dlho hral bez prerušenia :lol: )

tentokrát sa mi štart podaril pomerne presne, RInc len 0,35°po vypnutí motorov po navedení na parkovačku

Premet229
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Premet229 »

S tím Orionem na ISS to vzal pěkně šupem.
Je pravda, že to není takový problem to zvládnout rychle. Já jsem taky od startu k přistání na ISS zvládnul během 24 hodin.
Pokusim se sem dát taky obrázky, až na to přijdu jak.
Zeptám se tě rovnou, poraď jak mám v Orbiteru udělat obrázek z právě probíhající simulace, jako děláš ty?

Na tvém letu Oriona si nejde nevšimnout parametrů oběžné dráhy po startu. Gratuluji k nádherné kruhové dráze ve výšce 151 km. Na to, že jsi byl oproti ISS dost nízko, to tě muselo stát hodně paliva k přistání na ISS. Kolik ti zůstalo v nádrži, když jsi zadokoval? Bude ti to stačit i pro návrat z oběžné dráhy?
Andrej
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Andrej »

Je pravda, že tentokrát som zaparkoval nižšie ako obvykle. Inokedy sa snažím aby som zostal vyššie ako 200 km. Paliva som k ceste k ISS moc neminul, pri návrate neminiem o moc viac ako pri lete k ISS, takže myslím, že mi palivo bude stačiť. Aktuálny stav paliva viď obrázok:

Obrázky robím pomocou programu Fraps. Nastavím si v ňom klávesu, ktorou sa spraví screenshot a ten sa uloží medzitým do určeného priečinka. Klávesu je treba zvoliť tú, ktorú v hre nie je treba, resp. nemá žiadnu funkciu. Ja mám použitú klávesu F10 na obrázky. Po skončení hry sú všetky obrázky pekne uložené v priečinku :)

Medzitým som si spravil "rekreačný" let s DeltaGliderom na orbitálnu stanicu MIR :)

a pohľad z paluby DeltaGlideru odparkovaného na MIRe
Premet229
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Premet229 »

Pěkně si lítáš.
Ten prográmek Fraps si zkusim sehnat, abych se mohl taky pochlubit.
Díky.
Andrej
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Andrej »

Včera som opäť po dlhšom čase pristál s DG na Mesiaci. Parádička, dnes mám v pláne návrat domov. Trochu tréning na pripravovanú misiu k Marsu. K Marsu to síce nebude prvý let, absolvoval som už jeden na jeseň ale nebol to zrovna ideálny let.

Premet229
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Premet229 »

Díky Andrejovi se mohu také pochlubit toulkami po oběžné dráze kolem Země.
Začal jsem s první expedicí na ISS. Koncem roku 2000 byla ISS se stavbou v začátcích.
Start Sojuzu TM-31 a usazení na parkovací oběžné dráze, proběhl plně automaticky. Po nezbytných mánévrech, kdy se srovnala úhlová odchylka orbitu s ISS a synchronizovaly se oběhy, mohlo dojít k závěrečným přibližovacím manévrům.

Premet229
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Premet229 »

Sojuz TM-31 přistál na spodním spojovacím uzlu modulu Zarja druhý den po startu.
Ve reálu vesmírné lodě cestují k ISS obvykle dva dny. Já jsem to trochu uspěchal a proto jsem spotřeboval hodně paliva. 191 kg paliva není moc a obávám se, že mi to na návrat na Zem nebude stačit... To poznám, až budu přistávat.

Pohled z "paluby" zaparkovaného Sojuzu na modul Zarja.

Odpovědět

Zpět na „PC hry“