CRS-10 (SpX-10)
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
Re: CRS-10 (SpX-10)
Předpověd L-2 zvyšuje šance na 60% pro start v sobotním termínu. Nedělní termín stále na 70% pro start.
Tak jak. Nějaké info ohledně odlišné "dopadové" oblasti pro nás pomalejší? 

Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
- marian007
- Vesmírný badatel
- Reputace: 15
- Kontaktovat uživatele:
Prečo? Len preto aby ho Trump nemohol sledovať? Trochu divná poznámka. Čo by sa stalo, myslíš žeby mohol tým svojím nepríjemným pohľadom poškodiť raketu?Pospíšil píše: ... tiše doufám, že počasí zařídí odklad startu na neděli.

Můj tip je, že změna SW (a z toho plynoucí změna tvaru dopadové oblasti) u Falconu znamená, že pokud by z nějakého důvodu neproběhl/špatně proběhl boostback burn, dojde k autodestrukci, ale jenom hádám 

Zdravim vsechny fandy SpaceX - toto je muj prvni prispevek na tomto skvelem foru
V ramci diskuze o tomhle "tajemstvi" jsem si vzpomnel, ze SpaceX take planoval rizene aerodynamicke brzdeni pristavacimi nohami. Posledni dobou jsem ale o tom neslysel...

What is the most important thing a man needs if he wants to build? The will to do it. Wernher Von Braun
Vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti tu bude líbit!
Pokud se nepletu, tak tohle by měla obsahovat finální verze označovaná jako Block 5, která by teoreticky mohla letět ještě letos.

Pokud se nepletu, tak tohle by měla obsahovat finální verze označovaná jako Block 5, která by teoreticky mohla letět ještě letos.
V těchto chvílích je Falcon vztyčován na rampě.
Zvednutí bylo součástí zkoušky Dry Test Rehearsal. Dnes bude Falcon opět sklopen, aby bylo možné do Dragonu naložit náklad, který je časově citlivý - např. živé myši.
https://twitter.com/NASASpaceflight/sta ... 5878089729
https://twitter.com/NASASpaceflight/sta ... 5878089729