Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od Boby91 »

Tomu bych rozuměl,ale toto nechápu.. Uvedu příklad z dneška: Měl jsem ve stanici kolem 100 jednotek dat.. Vlozil jsem dalsich 125 dat z experimentu,ktere se normalne pricetli na cca 225 a stejne to vyhodilo tu hlasku. Kdyz jsem mel pak 495 dat a zkusil tam pridat 20,jestli s trrba nezpracuje jen 5,tak ano..vyhlasilo to,ze neni misto.. Logicky.. Ale proc to pise,ze neni misto,kdyz misto je...asi bug.. :krčící rameny:
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Boby91: Tak tomu taky nerozumím... zítra bych mohl mít po dlouhé době zase chvíli času se na to juknout, tak zkusím zapátrat ;)
SuperRAPIT
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od SuperRAPIT »

Dugi píše:Jak tady Wopat mluvil o tom, že začátečníci často staví velké rakety a když to nejde, tak postaví ještě větší raketu ... inu když jsem viděl tohle video, tak jsem si na jeho slova vzpomněl :-D

To mě připomíná tyto videa:

S tím, že i teď jde postavit na eve velkou raketu, když na to je tepelný štít.

Cca stejně velká raketa, ale s tím rozdílem, že s ní letí ze Země na Mars
"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
MIKA
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 1

Příspěvek od MIKA »

Zdravím a prosím o pomoc. Jsem v KSP nový, hraji ho asi týden. Zasekl jsem se ale u dokování. Vyslal jsem nahoru stanici, s několika porty, přiblížil se k ní a skusil zadokovat. Na všech videjích ukazují magnetizmus, kterým se porty zachytí, ale u mně nic. Pouze se dotknou, odrazí se od sebe ale nic se neděje. Moc děkuji za případnou radu.

fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Není to jenom o dotyku, ale o nasměrování co nejvíce na střed cílového portu. Nemůžeš zadokovat, pokud se přiblížíš jako na fotce. Obě obruče (dokovací prstence, chceš-li) musí na sebe přesně lícovat.
E/ BTW, ta tvoje loď je strašný overkill. Tu nádrž a motor tam vůbec nemusíš dávat - bohatě ti stačí ta MP nádrž (žlutá) a když na ni přiděláš motory na monopropellant (takové kuličky s tryskou, montují se na bok nádrže) tak by jsi tam měl v pohodě doletět i s rezervou.
Naposledy upravil(a) fretka323 dne 22.9.2015 19:28, celkem upraveno 2 x.
Klidně mne oslovujte Radim.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Ahoj, vítej na našem fóru.

Na screenshotu žádnou chybu nevidím. Jediným nedostatkem je, že oba dokovací porty nejsou dostatečně srovnané ve dvou osách (v té třetí se přibližuješ a oddaluješ). Pokud se pokoušíš připojit s nedostatečně srovnanými porty, jejich magnetismus u těžších lodí (což už ty tvé jsou) nemusí stačit na vzájemné přitáhnutí. I když je možné, že je problém někde jinde. Tohle je jediné, co mě zrovna teď napadá.

EDIT: Á fretka byl rychlejší. Vidím, že se shodneme.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
MIKA
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 1

Příspěvek od MIKA »

Díky moc za rady. "Overkill" je to záměrně, chci později ke stanici připojovat podobně rozměrné bloky a tohle je zkouška. Zkoušel jsem to dál, až jsem nakonec stáhl mod "Docking Port Alignment Indicator" (snad mezi zdejšími harcore kerbonauty není brán jako cheat :) ) a s tím už se spojení podařilo, ale i tak to byla fuška (ode dneška už pro mně není Georgij Beregovoj "naprostý looser", teď už vím, že spojit se z druhým tělesem fakt není sranda :klaní se: ). Ještě jednou díky za rady

fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Jakmile se dostaneš na 100m od cíle je to hračka. Já to spojení provádím tak, že připluji cca 5m k cíli, natočím kameru tak, abych viděl přesně kolmo na dokovací port z boku a vyrovnám oba naproti sobě. Poté otočím kameru cca o 45°, abych viděl to samé ale z jiného pohledu. Zase srovnám. Takhle chvíli opakuji až jsou přesně naproti sobě. Jinak - taky je srand dokovat z pohledu IVA. Prostě se přepneš na kerbíka a dokuješ přes přední průzor. Je to fajn zábava, ale musíš aspoň jednou zadokovat a obhlédnout místo, aby jsi věděl na jaký cílový bod se máš zaměřit.
Klidně mne oslovujte Radim.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Přesně tímto způsobem dokuju i já, až na to, že otočka kamery při srovnávání dokovacích portů je 90° kvůli získání nejlepší možné perspektivy.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Boby91
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Boby91 »

Zdravím, už jsme zase tu :) Měl bych dotaz... Lítám na Dunu a asi někde něco dělám špatně, protože vždycky, když se k Duně přiblížím a chci udělat orbitu, musím pokaždé zpomalovat z obrovské rychlosti (cca3000m/s) a pálím tak šílené množství paliva, které mám vypočítané pro manévry na orbitě Duny.. Kolikrát mi ani nezbyde palivo na orbitu a radši rovnou letím na povrch, aby mi zbylo palivo na přibrždění klesání. Nevíte kde je zakopaný pes ??

Díky :)

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“