Fotky oblohy ze stativu
-
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 4
Re: Fotky oblohy ze stativu
Jamie fakt gratuluju, je to prostě nádhera. Jako grafik vím, že to je především o čase co nad tím člověk stráví.
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Ono, ten měsíc co mám nafocené není až taková strašná katastrofa, ale pořád je to jenom jeden snímek. Zarovnám v PCFE a Registax z toho udělá naprostou matlaninu - někdy "roztrhané a poslepované kostičky" a jindy jen několik posunutých snímků přes sebe. A to jsem si hrál s nastavením fakt dlouho a vyzkoušel několik návodů.Jamie píše:Není to ani tak dávno, co jsem si říkal to samé při pohledu na fotky ostatních
Klidně mne oslovujte Radim.
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 788
- Kontaktovat uživatele:
Úplně pro začátek bych pro zarovnání a složení zkusil DeepSkyStacker (DSS). Registax je spíš na planety nebo Měsíc. Pak jsou i lepší postupy.. k těm se člověk časem taky dopracuje. Zkusil jsi DSS?
-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
http://spaceweathergallery.com/indiv_up ... e1lrutlj75
1000 mm ohnisko a dobre vybrane miesto.
1000 mm ohnisko a dobre vybrane miesto.
"Naše cnosti a naše vady sú neoddeliteľné ako sila a hmota, keď ich oddelíte človek prestane existovať."
Nikola Tesla
lamid58.blogspot.sk
Nikola Tesla
lamid58.blogspot.sk
- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 0
Parádní 

Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
http://vodnirakety.webnode.cz/
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
Jamieho výtvorům se to sice nevyrovná, ale i tak se mi s pomocí jeho rad povedlo vytvořit tohle:

Řekl bych, že tam je ještě co zlepšovat, ale když se podívám na zdrojový obrázek a uvědomím si, že to je pouze jeden snímek, tak nevěřím, že jsem to udělal já. Foceno afokálně kompaktem přes můj refráček z balkónu na sídlišti.

Řekl bych, že tam je ještě co zlepšovat, ale když se podívám na zdrojový obrázek a uvědomím si, že to je pouze jeden snímek, tak nevěřím, že jsem to udělal já. Foceno afokálně kompaktem přes můj refráček z balkónu na sídlišti.
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
Ahoj,
nadherne spracovana fotografia! Sikovna praca, mas moj obdiv. Mohol by si nam amaterom pomoct a vysvetlit nam, aky program a ake funkcie si pri tom vyuzil? Dakujem
nadherne spracovana fotografia! Sikovna praca, mas moj obdiv. Mohol by si nam amaterom pomoct a vysvetlit nam, aky program a ake funkcie si pri tom vyuzil? Dakujem

- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
Diky za pochvalu. Delal jsem to v GIMPu a je to vlastne jen hra stinu - pomoci urovni a krivek se ztmavi svetlejsi casti obrazku aby svetlost byla vsude priblizne stejna. Pote drobne upravy (jas a kontrast, oprava "smogovych barev") a nakonec doostrit pomoci ostricich filtru.marcellino4 píše:Ahoj,