Návody aneb jak na to
Re: Návody aneb jak na to
Akú výšku potrebujem na geostacionárnu dráhu Kerbínu ?
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
2 868 740 kmSamo píše:Akú výšku potrebujem na geostacionárnu dráhu Kerbínu ?
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Já to přepálil záměrně.. Potřebuji abych se dostal k Munu s plnou nádrží v posledním stupni.. Potřebuji tam udělat přiblížení na pár metrů k lodi s mým kerbíkem. Má blbou orbitu a vždy když se tam dostanu,musím srovnat dráhy a pálím při tom dost paliva
Mám tam rozdíl v inclination vždy kolem 80°...

- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Stabilita? Žádný problém, dokonce mám pocit, že alespoň v reálné aerodynamice placka stabilizuje (třeba česká RPG-75 "Kobylka" má právě takovou stabilizaci...). Odpor je samozřejmě větší - jenže lander letí vzduchem jen chvilku a po zbytek cesty taháš zbytečnou zátěž. Spodní kryty bys mohl úplně odstranit, kdybys přímo na ně napojil (decouplerem) nádrže prvního stupně - už jsem to použil, ale rozdíl jsem nezaznamenal. Asi odskouším vyrobit létající laboratořBoby91 píše: Jo vypadá to podobně, nicméně trochu jinéNemáš při startu problém se stabilitou, když nemáš na těch nádržích aerodynamické zakulacení ??

edit: poslední dva lety na mun (mun5 a 6) šel lander pod aerodynamický kryt. Taky ho asi testnu

- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Tak zde je test...

Výsledky očekávané
Bohužel se nepodařilo vyřešit vyhovující kapotáž, která by jinak nezkreslovala výsledky... Myslím tím poslední pokus, kdy maketa landeru letěla pod aerodynamickým krytem...

Výsledky očekávané

Bohužel se nepodařilo vyřešit vyhovující kapotáž, která by jinak nezkreslovala výsledky... Myslím tím poslední pokus, kdy maketa landeru letěla pod aerodynamickým krytem...
Naposledy upravil(a) kopapaka dne 5.9.2015 9:00, celkem upraveno 1 x.
Je mezi poslední a tou 1.0.4 verzí veliký rozdíl?
- Wopat
- Kosmonaut
1.0.4 je posledníBoby91 píše:Je mezi poslední a tou 1.0.4 verzí veliký rozdíl?
Tak to jo

- Wopat
- Kosmonaut
Ano, je to MechJeb. Tohle okno ale neukazuje, jak máš letět. Slouží k nastavení letového profilu a autopilot potom řídí sám bez tvého zásahu.Boby91 píše:To je Mechjeb, který Ti ukazuje kdy máš točit atd ??