Pochlubte se!
- Karel
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 0
Re: Pochlubte se!
Úžasné !, děkuji moc za oba linky...to jsem přesně hledal.Samo1995 píše: Snáď som pomohol

- Karel
- Pokročilý uživatel
Schválně, kolik si myslíte, že je v této raketě ukryto raket? Vím, není to ani reálná ani praktická raketa, byla postavena čistě pro zábavu a pro pozorování odpojování jednotlivých celků.

Odpověď:
Edit:

Odpověď:
Edit:
Jo tááák, dík.Fidas píše:aby video fungovalo musíš dát do tagu pouze část adresy, která je za =

Naposledy upravil(a) Karel dne 3.7.2013 23:48, celkem upraveno 2 x.
aby video fungovalo musíš dát do tagu pouze část adresy, která je za =
E:Podle počtu stupňů jsem typoval 4...
... Skoro
Povedená konstrukce

E:Podle počtu stupňů jsem typoval 4...

Povedená konstrukce

Tak sem neodolal a vyzkoušel jsem některé mody.
Wopat mě inspiroval k tomu, abych si stáhl Soviet pack a pak jsem si ještě stáhl ESA pack a některé Americké rakety. Jako první jsem se pustil do budování stanice MIR. Líbí se mi jak jsou všechny části jsou velmi kvalitně propracované.

Buran je taky super, ale má pár nedostatků. Hlavně chování v atmosféře při návratu...
Jednotlivé sekce jsem vynášel na oběžnou dráhu raketou Proton M, ale 1. let jsem se nemohl "odlepit" od země, po chvíli jsem zjistil, že při startu musím vypnout ASAS abych mohl letět...
Dnes jsem našel mod ISS na kterém se podílel Bobcad (autor Soviet packu a spoust dalších skvělích mód).
Teprv se z ISS seznamuji na základně, protože zatím není manuál..

Bude to paráda až bude kroužit kolem Kerbinu...
Odkaz na stažení ISS: http://kerbalspaceport.com/0-19-x-iss-s ... -ver-0-03/

Buran je taky super, ale má pár nedostatků. Hlavně chování v atmosféře při návratu...
Jednotlivé sekce jsem vynášel na oběžnou dráhu raketou Proton M, ale 1. let jsem se nemohl "odlepit" od země, po chvíli jsem zjistil, že při startu musím vypnout ASAS abych mohl letět...

Dnes jsem našel mod ISS na kterém se podílel Bobcad (autor Soviet packu a spoust dalších skvělích mód).
Teprv se z ISS seznamuji na základně, protože zatím není manuál..

Bude to paráda až bude kroužit kolem Kerbinu...

Odkaz na stažení ISS: http://kerbalspaceport.com/0-19-x-iss-s ... -ver-0-03/
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Dovolte mi, abych vám představil několik mých posledních výtvorů u nichž jsem se snažil napodobit jednak vzhled, ale hlavně průběh samotné mise.

- Smart-1 - Experimentální sonda s iontovým pohonem, která od Kerbinu stoupala ve spirále, aby se nakonec usadila na polární oběžné dráze Munu, který monitorovala.

- ERS-1 - Sonda určená k radarovému zkoumání Kerbinu z heliosynchronní, téměř polární dráhy.

- Phoenix snad ani není třeba představovat

- Meteosat - Evropská meteorologická družice na geostacionární dráze.

- ESA Lunar Lander - Bohužel, ve skutečnosti zatím neuskutečněná mise s cílem přistát poblíž lunárního jižního pólu.

- Voyager-1 - Tato sonda se mi sice nepodařila napodobit tak věrně, jak jsem si představoval, ale maximálně jsem si dal záležet na jejím letu. Původně jsem chtěl proletět kolem Duny a využít ji pro gravitační manévrt k Joolu. Podařilo se mi dostat se do správné vzdálenosti, ale Jool byl vždycky buďto kousek přede mnou, nebo za mnou. Zkorigovat to časově se mi už nepovedlo
Takže jsem nakonec letěl pouze k Joolu, který mě urychlil ven ze soustavy. S průletem kolem plyného obra jsem si dal ale velmi záležet. Díky několka korekčním zážehům se mi povedlo Proletět cca 2500 km nad měsícem Tylo, pak velmi blízko Joolu a pouhých 90 km nad Laythe. V současnosti už je Voyager-1 ve dvojnásobné vzdálenosti Joolu od Slunce.

- Smart-1 - Experimentální sonda s iontovým pohonem, která od Kerbinu stoupala ve spirále, aby se nakonec usadila na polární oběžné dráze Munu, který monitorovala.

- ERS-1 - Sonda určená k radarovému zkoumání Kerbinu z heliosynchronní, téměř polární dráhy.

- Phoenix snad ani není třeba představovat

- Meteosat - Evropská meteorologická družice na geostacionární dráze.

- ESA Lunar Lander - Bohužel, ve skutečnosti zatím neuskutečněná mise s cílem přistát poblíž lunárního jižního pólu.

- Voyager-1 - Tato sonda se mi sice nepodařila napodobit tak věrně, jak jsem si představoval, ale maximálně jsem si dal záležet na jejím letu. Původně jsem chtěl proletět kolem Duny a využít ji pro gravitační manévrt k Joolu. Podařilo se mi dostat se do správné vzdálenosti, ale Jool byl vždycky buďto kousek přede mnou, nebo za mnou. Zkorigovat to časově se mi už nepovedlo

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Moc podařené "napodobeniny" reálných sond! Hlavně Phoenix vypadá skvěle. 

- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Vypadají suprově. Taky si občas vytvořím nějakou to reálnou sondu nebo loď, ale většinou skončím výbuchem na rampě. 

- Karel
- Pokročilý uživatel
Krásné snímky. Nádherné sondy !
Může mi někdo vysvětlit, jak může průlet gravitací urychlit modul? Když hádám při vzdalování ho opět brzdí? A ten součet by teoreticky měl být nulový.
Wopat: Můžeš sem přidat i pár snímků nosných raket, kterými tyto satelity vynášíš nahoru? Na Youtube je totiž dost raket, které mají nahoře jen tak posazený celý satelit, modul a kašlou na celkovou aerodynamiku či estetičnost rakety. Já se dost snažím všechno kapotovat a vysílat rakety které co nejvíc odpovídají realitě. Tak mě zajímá zda si vyhraješ i s tímto.
Fidas: ten MIR vypadá úchvatně! Jdu se učit, jak zalětět rendezvous a přiblížit se k celku, který už krouží na orbitě. Tento program má v KVP prioritu č. 1 !!
Může mi někdo vysvětlit, jak může průlet gravitací urychlit modul? Když hádám při vzdalování ho opět brzdí? A ten součet by teoreticky měl být nulový.

Wopat: Můžeš sem přidat i pár snímků nosných raket, kterými tyto satelity vynášíš nahoru? Na Youtube je totiž dost raket, které mají nahoře jen tak posazený celý satelit, modul a kašlou na celkovou aerodynamiku či estetičnost rakety. Já se dost snažím všechno kapotovat a vysílat rakety které co nejvíc odpovídají realitě. Tak mě zajímá zda si vyhraješ i s tímto.
Fidas: ten MIR vypadá úchvatně! Jdu se učit, jak zalětět rendezvous a přiblížit se k celku, který už krouží na orbitě. Tento program má v KVP prioritu č. 1 !!
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Je to docela jednoduché. Představ si sondu letící hlubokým vesmírem. (-> není ovlivňována žádným tělesem) Když se dostane do gravitačního pole nějakého tělesa, její rychlost se začně růst, protože je přitahována gravitací tělesa. Při průletu okolo tělesa se rychlost zvýší a pokud je dostatečná, sonda je vymrštěna zpět větší rychlostí.Karel píše: Může mi někdo vysvětlit, jak může průlet gravitací urychlit modul? Když hádám při vzdalování ho opět brzdí? A ten součet by teoreticky měl být nulový.![]()
Můžeš si to představit jako dva magnety na stole. Když jeden budeš držet (planeta) a druhý magnet přicvrnkneš (sonda přibližující se k planetě) k tomu prvnímu, tak se jeho rychlost zvýší. A pokud bude dostatečně daleko od magnetu, tak vyletí z magnetického pole (gravitační pole planety).
Snad jsem to vysvětlil.