Rosetta
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 736
Re: Rosetta
Sakra, bylo to jen do 22.Dugi píše:Chcete živě sledovat historické přistání pouzdra Philae na kometě přímo z kontrolního centra v německém Darmstadtu? Máte možnost - ESA totiž vyhlásila soutěž pro všechny zájemce.
Přistávací lokalita, kam Philae dosedne je totiž zatím známá jen jako "oblast J", což se do historických análů moc nehodí. Internetová veřejnost tedy má posílat návrhy, jak by se měla tato oblast jmenovat. K návrhu by měl být připojen i cca. 200 slov dlouhý text, kde vysvětlíte, proč navrhujete právě toto jméno.Návrhy můžete posílat do 23:59 22. října. Komise z nich vybere vítězný návrh a jeho autor bude 3. listopadu vyrozuměn a pozván na sledování přistání Philae do Darmstadtu. Držím palce všem![]()
Více info o soutěži zde.

Naposledy upravil(a) marekS dne 28.10.2014 13:24, celkem upraveno 1 x.
OMG, chlape. Marie Magdalena a Panna Marie jsou dvě různé postavy, přišemž ta první byla Ježíšova vrstevnice a tím pádem jej těžko mohla dávat do jesliček... Když už sedíš u PC tak alespoň googluj.
Omlouvám se za OT, neudržel jsem se.
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 736
Sakra, jo, máš rechtSnoopy píše:OMG, chlape. Marie Magdalena a Panna Marie jsou dvě různé postavy, přišemž ta první byla Ježíšova vrstevnice a tím pádem jej těžko mohla dávat do jesliček... Když už sedíš u PC tak alespoň googluj.

je to oblast pristatia to Jcko ?
Jsem si téměř jistý, že ne. U obrázku nic takového není uvedeno. Myslím, že by to tam ESA napsala.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12004
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
ESA má tento projekt zmáknutý naprosto fantasticky. Po technické a vědecké stránce ale, pro mě laika především, i propagaci a prezentaci. Vynikající, ESA fakt umí.