Pochlubte se!
Re: Pochlubte se!
Já mán dotaz, teď nejsem u počítače, kde bych to mohl vyzkoušet. Pomocné konstrukce, u kterých sou na fotkách vidět solární panely, ty startují do vesmíru složené a pak se rokládají, nebo se musí stratrovat krkolomě s výslednou konstrukcí???
Jo, a jak funguje to přečerpávání, že jsem tak žádostiv.
Předem děkuji za odpověď

Jo, a jak funguje to přečerpávání, že jsem tak žádostiv.

Předem děkuji za odpověď

"Prorok je ten, kdo vidí daleko dopředu, ale zároveň vidí všechno kolem sebe, protože budoucnost zčíná dnes" - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
vosik: Ocelové nosníky jsou pevné a startují v celku, můžeš je potom spojovat pomocí dokovacích portů. Solární panely startují složené a jsou docela kompaktní, rozložíš je potom ve vesmíru.
Samo: Z Laythe jsem ještě nestartoval, ale nemyslím si, že by to měl být problém. Až tam poletím, plánuju použít proudové motory, protože atmosféra Laythe obsahuje jako jediná kromě Kerbinu kyslík, což by mělo hodně redukovat hmotnost landeru a ulehčit tím start. Jinak už mám na oběžné dráze Kerbinu taky větší meziplanetární loď, ale ještě musím zařídit pár jiných věcí, než ji zveřejním
Především zaletět na Mun Base Alpha a na ISS a vystřídat posádky, aby ti zkušenější mohli být prvními, kteří na lodi poletí 
Samo: Z Laythe jsem ještě nestartoval, ale nemyslím si, že by to měl být problém. Až tam poletím, plánuju použít proudové motory, protože atmosféra Laythe obsahuje jako jediná kromě Kerbinu kyslík, což by mělo hodně redukovat hmotnost landeru a ulehčit tím start. Jinak už mám na oběžné dráze Kerbinu taky větší meziplanetární loď, ale ještě musím zařídit pár jiných věcí, než ji zveřejním

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Wopat
- Kosmonaut
Na mé lunární základně Mun Base Alpha přibyl nový rover. Je velkokapacitní a slouží k dopravě posádky od landeru k základně a zpět. Přistávací modul totiž z bezpečnostních důvodů nemůže přistávat v bezprostřední blízkosti základny. Zároveň je vybaven řídící jednotkou, která je schopná rover dopravit zpátky bez posádky, tudíž není třeba řidiče, který by jezdil sem a tam. Rover je samozřejmě vybaven také dokovacím portem, díky kterému je možné jej dotankovat z hlavní palivové stanice na základně.
Na základně došlo k první rotaci posádky a zkušená trojice Jeb, Bill a Bob se vrátili na Kerbin, jelikož je čeká další velké dobrodružství.

- rover Bus určený k dopravě třech kerbonautů ze základny k přistávacímu modulu a zpět
Na základně došlo k první rotaci posádky a zkušená trojice Jeb, Bill a Bob se vrátili na Kerbin, jelikož je čeká další velké dobrodružství.

- rover Bus určený k dopravě třech kerbonautů ze základny k přistávacímu modulu a zpět
No tak v mojej lodi sa vyskytol bug a keď som odpájal modul tak sa roztočila a keď som dal time warp tak vybuchla 

- Wopat
- Kosmonaut
S tím roztočením, to se mi taky stává v různých situacích v souvislosti s dokováním. Musíš vypnout S.A.S. nebo MechJeb, srovnat tu rotaci ručně a potom z lodi odejít a vrátit se přes Tracking Station.Samo1995 píše:No tak v mojej lodi sa vyskytol bug a keď som odpájal modul tak sa roztočila a keď som dal time warp tak vybuchla
Nie nehovorím otom... Ja som odpojil modul a tá oď sa mi roztočila... SAS bolo vypnuté aj všetko. proste bug. Tak som to skúsil ešt raz odpojiť a zasa sa mi roztočila loď (nie ten modul ale loď)
Stáva sa to iba pri odpojení modulu. Veď si to skús na tvojej ISS. Poodpájaj všetky moduly a isto aspoň na jednom máš bug.
Stáva sa to iba pri odpojení modulu. Veď si to skús na tvojej ISS. Poodpájaj všetky moduly a isto aspoň na jednom máš bug.

- Wopat
- Kosmonaut
Na oběžné dráze Kerbinu kotví nová chlouba mého kosmického programu - meziplantární loď Prometheus. Je určená pro dlouhodobé lety v celé soustavě a skýtá prostor pro osmičlenou posádku. Pod trupem je dokovací port pro výsadkový modul, který už se chystá ke startu, aby se k Prometheovi připojil. V přední části je poté dokovací uzel, ke kterému lze v připadě potřeby připojit dvě sondy. V současnosti také probíhá vývoj rakety, která bude sloužit k doplňování paliva. Tudíž se snažím vytvořit něco, co na nízkou orbitu vynese nejvyšší možný objem paliva
. Prometheus, pokud to vyjde, by měl podnikat cesty k planetám a jejím měsícům a vždy se vrátit na oběžnou dráhu Kerbinu, kde bude dotankován a dojde k obměně posádky. Bude také disponovat řadou výsadkových modulů pro různé typy těles, na kterých budou kerbonauti přistávat.

- Prometheus

- Prometheus
Hmmm, promyšlené! 

Wopate, tohle by mě asi nenapadlo, smajlík, pomocí kterého bych smekal tu není, takže se jenom klaním a tleskám

"Prorok je ten, kdo vidí daleko dopředu, ale zároveň vidí všechno kolem sebe, protože budoucnost zčíná dnes" - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Moc pěkné! Taky jsem o něčem podobném uvažoval. Mohu se zeptat jak jsi ten stroj dostal na orbitu?