Doporučené odkazy
-
- VIP uživatel
- Reputace: 301
- Kontaktovat uživatele:
Gateway to space - Brána do vesmíru

Velká výstava o kosmonautice v Praze!
Zveme vás na fascinující výstavu o vstupu lidstva do vesmíru. Jde o skutečně unikátní příležitost, při níž se dotknete měsíce, vyzkoušíte si přistát s raketoplánem i to, jak obtížný je pohyb ve skafandru.
Výstava Gateway to space - Brána do vesmíru se otevírá velkolepým prvním okamžikem vzniku sluneční soustavy před 4,5 miliardy let, pokračuje přes lunární výpravy programu Apollo až k současným orbitálním stanicím, do jejichž modulů mohou návštěvníci volně vstoupit. Nechybí zde průzkumné lunární vozidlo, v němž americké posádky podnikaly své průzkumné cesty po Měsíci, pestrá je i přehlídka kosmických skafandrů. Pozornost většiny návštěvníků však právem upoutají ohromné nosné rakety a kosmické lodě, které jsou zde v reálných velikostech a do mnoha z nich mohou návštěvníci vstoupit a prohlédnout si jejich vybavení zevnitř. Výstavu doplňují velkoplošné projekce se záběry prvních kosmonautů na měsíci i mnoha dalšími dobovými dokumenty (text organizátorů)
Více na http://www.branadovesmiru.cz/#!/
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Re: Doporučené odkazy
Páni! Hned jdu najít důvod k cestě do Prahy, tam musím být! Nevíš náhodou kdy výstava končí? Nemůžu to najít.
Klidně mne oslovujte Radim.
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Díky, tak to mám času dost. Ale tohle jde na můj seznam co musím udělat!
Klidně mne oslovujte Radim.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Možná bychom mohli udělat malý sraz... 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Nebráním se 

-
- VIP uživatel
- Reputace: 301
- Kontaktovat uživatele:
Podle organizátorů (mimochodem, je to komerční firma která dělá výstavy Tutanchamon, Terakotová armáda, Lidská těla ve formaldehydu, a dělala prý i Titanik) má být součástí výstavy i řada dalších doprovodných akcí - tak možná by bylo fajn spojit návštěvu výstavy ještě s dalším "kosmo" programem.vai777 píše:Možná bychom mohli udělat malý sraz...
Až budu doprovodný program znát, tak sem dám určitě informaci!
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
No, to jsem zvedavej jaky to bude. Treba o Tutovi jsem uvazoval ale vysledek hlaseni kolegu nebyl nic moc a tak jsem se na to vybodl. Na druhou stranu prej ta Terkotova armada byla docela dobra.
Ale ja jsem rozmlsanej (KSC, LeBourget, Speyer atd...) takze me berte s rezervou.
Ale ja jsem rozmlsanej (KSC, LeBourget, Speyer atd...) takze me berte s rezervou.
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 788
- Kontaktovat uživatele:
Trochu mě pobavil systém slev, kdy např. rodina 2+2 ušetří 100 Kč, takže to na výlet za 1500 Kč moc nevidím. Snad jedině když se vyskytnu v Praze, tak možná.
Taky bych to viděl na malý sraz. Je to hodně lákavé.