BulgariaSat 1
Re: BulgariaSat 1
Už se nemohu dočkat videí a fotek z přistání. Asi to byla pořádná pecka.
O to větší úspěch.
O to větší úspěch.
Úžasné. I to, že "to" dokáže sednout i když to úplně neprobíhá. Moc by mě zajímala vertikální rychlost a pohlcená energie těmi voštinami.
Víme, kdy bude tiskovka "po"?
Víme, kdy bude tiskovka "po"?
Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
Kdyžtak mne zkušenější opraví (Mirku?
), ale tiskovka se dělá jen po startech pro NASA, ne? 

Aha, díky za info (tiskovka).
K tomu naklonění - snad se jim nepřevrátí. Pokud bude video z plošiny z přistání, tak to asi bude pěkný čardáš!
Snad ho dovezou v pořádku, data získaná "rozborkou" po takovém sešupu pro ně asi mají obrovskou hodnotu, možná větší než je hodnota zachráněného stupně. Fakt pecka, taky jsem ho už viděl rozmetaný po palubě. Po zamrznutí obrazu s palubou byla vidět vlevo zvířená hladina, tak jsem si říkal jestli nesednul vedle nebo si neštrejchnul.. chvála bohu že tak.
Snad to video dosednutí uvidíme.
K tomu naklonění - snad se jim nepřevrátí. Pokud bude video z plošiny z přistání, tak to asi bude pěkný čardáš!
Snad ho dovezou v pořádku, data získaná "rozborkou" po takovém sešupu pro ně asi mají obrovskou hodnotu, možná větší než je hodnota zachráněného stupně. Fakt pecka, taky jsem ho už viděl rozmetaný po palubě. Po zamrznutí obrazu s palubou byla vidět vlevo zvířená hladina, tak jsem si říkal jestli nesednul vedle nebo si neštrejchnul.. chvála bohu že tak.
Snad to video dosednutí uvidíme.
Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12003
Tiskovka - ano, myslím, že zatím bývaly jen při startech pro NASA.
Přistání - ano, bylo velmi tvrdé, Elon tweetnul, že deformační voštiny v nohách byly stlačeny téměř na maximum.
Přidám ješté jiný pokus o korekci optických vad, kde stupeň stojí téměř vzpřímeně. Ale šlupka to byla, o tom žádná.

Přistání - ano, bylo velmi tvrdé, Elon tweetnul, že deformační voštiny v nohách byly stlačeny téměř na maximum.
Přidám ješté jiný pokus o korekci optických vad, kde stupeň stojí téměř vzpřímeně. Ale šlupka to byla, o tom žádná.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12003
Na flickru začínají přibývat oficiální fotky... zatím jen ze startu, z přistání věřím že přibudou později.

---
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Elonovy a jeho týmu velké gratulace. Když vypadl obraz tak jsem zatajil dech a když naskočil a Dugi vykřikl nadšením tak jsem málem dostal infarkt. To byli emoce pur a bez ledu. WAu
Teď jen nabrat energii a v neděli opakování.

Co do emocí jsem si vzpomněl na pocity při prvních pokusech o přistání. 

Elon Musk on Twitter: "Rocket was suddenly slammed sideways right before landing. Heavy gust or something malfunctioned onboard. Reviewing telemetry."