Thaicom 8
Re: Thaicom 8
Oficiální presskit - http://www.spacex.com/sites/spacex/file ... ss_kit.pdf
Zajímavé je, že už SpaceX přešla od formulace "jde o GTO start takže neočekáváme úspěšné přistání" na "jde o GTO start a proto je přistání náročné".
Zajímavé je, že už SpaceX přešla od formulace "jde o GTO start takže neočekáváme úspěšné přistání" na "jde o GTO start a proto je přistání náročné".
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"I reject your reality and substitute my"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vyzerá to tak že dnes nám neletí čisto nová raketa

Samozrejme sú to len redditove špekulácie. Možno má ta páska iba nejaký testovací význam, aby kamery na plošine mohli vidieť niečo, čo by inač nevideli. Ale zas testovanie po jednom motore je veľmi dobrá stratégia. Falcon je po istej chvíli schopný letiet s 8 motormi a ak by im počítač vyhodil čoby len menšiu anomáliu na tom motore, hneď ho vypnu. Zrejme ten motor nebude ani súčasťou 3-motoroveho pristátia

Samozrejme sú to len redditove špekulácie. Možno má ta páska iba nejaký testovací význam, aby kamery na plošine mohli vidieť niečo, čo by inač nevideli. Ale zas testovanie po jednom motore je veľmi dobrá stratégia. Falcon je po istej chvíli schopný letiet s 8 motormi a ak by im počítač vyhodil čoby len menšiu anomáliu na tom motore, hneď ho vypnu. Zrejme ten motor nebude ani súčasťou 3-motoroveho pristátia

"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
Fakt zajímavé. Možná se od SpaceX dočkáme nějakého vysvětlení, aspoň po akci...
Huš se to blíží, čeká nás nabitý den. Po obědě nafukovačka, večer Falcon 9...
Já už jsem ke startu připraven

Huš se to blíží, čeká nás nabitý den. Po obědě nafukovačka, večer Falcon 9...
Já už jsem ke startu připraven

Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
Nádherný kousek! 

Díky, bohužel jsem nenašel nějaký hezky vymodelovaný 1. st. i s vyklopenými nohami...
Nejlépe i s OCISLY...
Jsem moc zvědavý na dnešní/zítřejší záběry z OCISLY. To zamrznutí přenosu ve finále je zřejmě techn. oříšek.
Nejlépe i s OCISLY...

Jsem moc zvědavý na dnešní/zítřejší záběry z OCISLY. To zamrznutí přenosu ve finále je zřejmě techn. oříšek.
Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
Počasí pořád zůstává 90 % pro příznivé podmínky.
Odklad startu z blíže neupřesněného důvodu na blíže neupřesněný čas ve dvouhodinovém startovním okně.
Takže palivo z rakety bylo vypuštěno a nyní se zdá, že další šance pro start bude v 1:36 našeho času. To bude noc.